Forsidebilde SurfersBeach

Europa

 

roma caesar

europaEuropa er en verdensdel som strekker seg fra Atlanterhavet i vest til Uralfjellene i øst; og fra Middelhavet i syd til Arktis i nord. Det utgjør den vestlige tredelen av kontinentet Eurasia.

Siden 1700-tallet har grensen mellom Europa og Asia vanligvis blitt ansett å gå langs Ural; først fjellkjeden og deretter elva; Det kaspiske hav, Kuma-Manytsjforsenkningen nord for Kaukasus, eventuelt Kaukasus-fjellkjeden, Svartehavet, Bosporosstredet, Marmarahavet og Dardanellene.Europas territorium fordeler seg på 46 selvstendige stater. Av disse er 44 klassifisert av FN som europeiske stater, mens 2 er klassifisert som asiatiske (Kasakhstan og Tyrkia).

Dersom man inkluderer Nord-Kaukasus (som av Russland selv regnes til Asia) i Europa, ligger 23,2% av Russland, 5% av Kasakhstan og 3% av Tyrkia i Europa, resten i Asia. Frankrike, Storbritannia, Spania, Nederland, Portugal og Danmark har også deler av sitt territorium i andre verdensdeler, med disse besittelsene regnes ikke til Europa.

Europas areal og populasjon

Europas samlede flateinnhold er utifra ovenfornevnte definisjon 10 080 753 km², det vil si 6,7 % av landmassene på Jorda. Samlet folketall er på 698 073 098, hvilket utgjør 10,4 % av alle menneskene i verden (2008 est.)  70% av befolkningen er EU-borgere.
Kilde: WikipediaReiseplaneten redLes om Europeiske kulturhovedsteder!  

Et knallgodt ferietips fra Reiseplaneten!


 

Velg ditt ferieland i Europa:

Velg ditt ferieland i Europa. Du vil finne nyttig og viktig faktainformasjon om det enkelte landet, turistinformasjon og beskrivelse av reisemål i landet. I tillegg finner du linker til alle våre reiseguider, fotogallerier, reisetips og alt annet vi har for de største reisemålene i landet du har valgt!

Belgia, BosniaHerzegovina, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg,  Kosovo, Makedonia, Malta, Monaco, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Russland, San Marino, Slovakia, Slovenia, SpaniaStorbritanniaSveitsSverigeTsjekkiaTyrkiaTysklandUkrainaUngarnØsterrike


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.