Forsidebilde SurfersBeach

Nederland

amsterdam kanal3

Nederland

Hovedstad: Amsterdam, men kongehuset og de fleste departementene befinner seg i Haag
Folketall: 16,94 millioner (år 2015)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: euro (EUR) (EUR)
Offisielt språk: Nederlandsk og Frisisk (i provinsen Friesland)
Nasjonaldag: 30. april
Religion: Ca. 1/3 katolikker, 1/3 protestanter og 1/3 uten kirkelig tilhørighet.
Landegrenser: Belgia og Tyskland
Styreform: Monarki
Klima: temperert, maritimt, milde vintre og relativt kjølige somre.Nederland og landets historie

Nederland som nasjon oppsto på 1580-tallet, da provinsene i området slo seg sammen og erklærte sin selvstendighet. Det ble raskt en mektig sjøfartsnasjon med handelsposter over hele verden, og hadde kolonier i både Sør-Afrika, Karibia og Indonesia. Under gullalderen på 1600- og 1700-tallet var Nederland et av Europas rikeste land, og pionerer innenfor vitenskap, kunst og arkitektur.

På den mørke siden var også Amsterdam den europeiske hovedstaden for slavehandel fra Afrika, og i dag er landet kjent for sine svært liberale holdninger til omstridte emner som narkotika, prostitusjon og aktiv dødshjelp. Nederland var en av grunnleggerne av både NATO og EU, og er i dag et moderne og velfungerende demokrati.

Nederland og økonomi

Mange bruker fortsatt og feilaktig navnet Holland, noe som egentlig bare refererer til to av landets tolv provinser.

Nederland har blant EUs laveste arbeidsledighet og en sterk økonomi, basert rundt gassfelter og store konserner som Heineken, DSM og Philips. Infrastrukturen er naturlig nok glimrende, med brede rette motorveier og et godt utbygd rutebussnett og jernbane som gjør det lett å komme seg hvor som helst i landet i løpet av et par timer.

Turist i Nederland

De fleste turister strømmer rett til Amsterdam og oppholder seg der under hele sitt Nederlandsopphold, noe som er veldig synd, da det er mye flott å se og gjøre i resten av dette lille, flate landet. Ikke bare vakker natur, men også steder som middelalderbyen Utrecht, ostemarkedet i Alkmaar og kongelige Den Haag med sine historiske sentere. En slags motpol er vekstsenteret og innovasjonsbyen Eindhoven, byen som er kjent for fotball og lyspærer!

Landets eldste by Maastricht er en idyllisk og avslappende småby, og årlig strømmer millioner av turister fra hele BeNeLux til Den Haags badestrender ved Nordsjøen i bydelene Scheveningen og Kijkduin. Landets mange kanaler innbyr forøvrig til herlige båtferier. Kanskje dette er noe for deg? 

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Reiseplaneten har svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.