Forsidebilde SurfersBeach

Portugal

lisboa costadacaparica andrew fecheyr

Portugal


Hovedstad: Lisboa
Folketall: ca 10,8 millioner innbyggere 
Tidsforskjell fra Norge (sommertid): -1
Valuta: euro (EUR)
Offisielt språk: Portugisisk
Nasjonaldag: 10. juni
Religion: Romersk-katolsk
Landegrenser: Spania
Styreform: Parlamentarisk demokrati
Klima: maritimt temperert, med milde, fuktige vintrer og varme, tørre somrer


Photo: Andrew Fecheyr (flickr) cc-lisens


Portugal og landets historie

Etter mer enn et millennium under fønikere, kartagere, romere, germanske stammer og maurere, ble Portugal etablert som en egen nasjon rundt 1140. Portugiserne viste seg raskt som dyktige sjøfarere som sendte ut oppdagelsesreisende til hele verden. Vasco da Gama fant sjøveien til India hvor de grunnla kolonier, Cabral oppdaget og gjorde krav på Brasil, og Magellan var den første som seilte verden rundt. På 1500-tallet var Portugal et av verdens rikeste land, med store landområder i AfrikaAsia og Sør-Amerika.

En periode på tidlig 1800-tall var faktisk Rio de Janeiro hovedstaden i Portugal, den eneste gangen et europeisk land har blitt styrt fra en av sine kolonier. Portugal var også det siste av kolonimaktene til å gi fra seg sine områder, som Goa i India (1961), Mozambique og Angola (1975) og Macau i Kina (1999). Portugal hadde noen tiår under diktatoren Salazar, men er nå et moderne demokrati, og medlem av både EU og NATO.

Reiseplaneten redFinn billigste hoteller i Portugal med markedets største og beste søkmotor for hoteller! Klikk på lenken for å velge by. Enklere og billigere får du det ikke!

 Portugal som turistdestinasjon

Selv om turistene lenge har strømmet til badebyene ved Algarvekysten i sørlige Portugal, ikke minst i og ved Algarves "hovedstad" Faro, bør du også få med deg den atskillig mer avslappede nordlige av landet. Her ligger fortsatt små idylliske fiskerlandsbyer og jordbruksområder hvor folk lever som de tradisjonelt har gjort i mange årtier. Her er folk enda mer gjestfrie og vennlige enn i sør. Gå heller ikke glipp av landets to store historiske byer, hovedstaden Lisboa og den vakre byperlen Porto med sin barokke og gotiske arkitektur.

Portugiserne elsker å spise, drikke og feste til langt på natt, og det er aldri lenge til, eller langt til, neste festival. Portugal er ikke et stort land, og det er lett å komme seg rundt. Jernbane finnes, men bussrutene er som oftest både raskere og rimeligere.

Portugal består også av Atlanterhavsøyene Madeira og Azorene, og sistnevnte har enda ikke blitt oppdaget av masseturismen.

 

 

Reiseplaneten redSjekk ut reiseartikler om reisemål i Portugal 

 

 

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange og Reiseplaneten gir deg svaret.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

 

Reiseguider Portugal

  • Faro

    Velkommen til Faro, byen som ligger nærmest der solhungrige nordboere lander når turen går til Portugal. Faro er nemlig...

  • Lisboa

    Lisboa er Portugals hovedstad og ligger vakkert til ved Atlanterhavskysten ved utløpet av elven Tejo. Lisboa har gjennom hele...