Forsidebilde SurfersBeach


asiaAsia Reiseguide


Asia er for mangfoldig til at man skal klare å gi noen samlede turistbeskrivelse.  Til og med å gi en god beskrivelse av grensene kan være vanskelig, der de går fra fjellene rundt Svartehavet i vest, til snø og is i Sibir i øst.

Det er flere mennesker bosatt i Asia enn i noen annen verdensdel. Asia har verdens høyeste fjell, Mount Everest (8.848 m), langs med grensen til Kina og Nepal.  Asias laveste punkt er Dødehavet, mellom Israel og Jordan.  Asias lengste elv heter Yangtze (ca 6.300 km) og renner gjennom Kina.

Asia er omgitt av Stillehavet i øst og Australia i sydøst og det Indiske hav i syd. Sydvest finner du Rødehavet og Europa møter du hvis du beveger deg vestover.  Turister kan møte alt fra ørken og moderne shoppingsentre i Midtøsten, fantastiske strender, jungel og templer i Sydøst-Asia og megabyer i Øst-Asia.

Både kultur og språk er svært annerledes enn hva vi er vant til, og selv om folk flest ikke snakker godt engelsk blir man møtt av nysgjerrige mennesker som gir sin ære i å hjelpe til. Og det er liten forskjell i akkurat dette uavhengig om du besøker ultramoderne byer i Japan eller Singapore, eller fattige utviklingsland i Laos eller Afghanistan.