Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Sverige

SverigeHovedstad: Stockholm
Folketall: 9,031,088 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: Svenske kroner (SEK)
Språk: Svensk
Nasjonaldag: Svenska Flaggans Dag 6. juni
Religion: Kristendom
Landegrenser: Finland og Norge
Styreform: Konstitusjonelt monarki
Klima: primært temperert klima. Kalde vintre og relativt kjølige somre. Subarktisk klima i nord.


Sverige og landets historie

Sverige og Norge har lange og tette bånd til hverandre, som går tilbake til Kalmar-unionen i 1397, og nok en union fra 1814 til 1905. Svenskene har på ingen måte alltid vært så fredelige som de er i dag. De invaderte Polen på 1600-tallet, og etter en langvarig konflikt mistet Sverige i 1809 landområdet som utgjør dagens Finland. Siden har de holdt seg nøytrale i internasjonale konflikter og kriger.

Tradisjonelt har Sverige vært et land av fiskere og bønder, og økonomien har basert seg på eksport av tømmer og jernmalm. Internasjonale suksessbedrifter som IKEA, Volvo og Ericsson har selvsagt også bidratt til å sette Sverige på verdenskartet.Sverige som turistdestinasjon

Nordmenn har i en mannsalder valfartet over grensen til Sverige, både på raske handleturer, weekendturer og ukelange bilferier. I de siste årene er nordmenn nærmest i ferd med å kjøpe Jämtland og Härjedalen tilbake, 9 av 10 fritidseiendommer i grensetraktene selges til nordmenn.

Både kulturelt og naturmessig er Sverige svært likt Norge, og den svenske naturen er dermed normalt sett ikke det største trekkplasteret, selv om den sørsvenske skjærgården og kystlinjen er atskillig mer gjestfri enn den norske.


hotel-iconFinn billigste hoteller i Sverige med markedets største og beste søkmotor for hoteller! Klikk på lenken for å velge by. Enklere og billigere får du det ikke!


Sverige har en ypperlig infrastruktur som gjør det enkelt og effektivt å komme seg rundt i landet, både med jernbane, rutebusser, bil og ferger. Har du lyst til å se mer av Sverige enn de skogomkransede motorveiene til Stockholm og Göteborg, bør du vurdere et besøk til den sørlige havnebyen Karlskrona, som står på UNESCOs Verdensarvliste. Byen ble bygd som et festningsverk for den svenske marinen, men er en svært koselig og avslappet by. 

Sør i Sverige, fra Gøteborg og nedover, finnes det en rekke flotte badesteder og for den saks skyld badestrender. Og Øya Gotland med Middelalderbyen Visby, er en sommerferieperle hvor hele familien vil trives. Fra Gotland og dens beliggenhet kan man gjerne ta ferge til/fra Stockholm for å kombinere ferien med en storbytur. Gotland ligger forøvrig på rett linje med Latvia.


reisemannLes relevante reiseartikler fra turistdestinasjoner i Sverige!


Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Og Reiseplaneten har mange av svarene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 
 

Reiseguider Sverige

  • Gotland

    Gotland har en fascinerende historie og under vikingtiden var øya et av europas rikeste steder.  Vikinghistorien sammen med godt...

  • Gøteborg

    Reiseguide Gøteborg! For de aller fleste nordmenn vil Gøteborg være den nærmeste storbydestinasjonen utenfor Norges grenser....

  • Stockholm

    Stockholm er ”Nordens Venezia” der den ligger med alle sine broer og kanaler. Stockholm er bygd på 14 øyer. Skjærgården mot...