Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Russland

Hovedstad: Moskva
Folketall: 141,377,752 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge (sommertid): Russland er delt inn i 11 tidssoner. Tidsforskjell Moskva er + 2.
Valuta: Rubel (RUR)
Offisielt språk: Russisk
Nasjonaldag: 12. juni
Religion: Russisk ortodoks kristendom
Landegrenser: Azerbaijan, Hviterussland, Kina, Estland, Finland, Georgia, Kazakhstan, Nord-Korea, Latvia, Litauen, Mongolia, Norge, Polen og Ukraina
Styreform: Republikk
Klima: Det meste av landet har et kaldt, kontinentalt klima. Store regionale variasjoner.

Russland og landets historie
Russland, eller Den Russiske Føderasjonen som landet egentlig heter, er over dobbelt så stort som verdens nest største land Canada. Selv om landets opprinnelse stammer fra 800-tallet, ble dagens nasjon etablert i 1990 etter Sovjetunionens sammenbrudd. Selv om du fortsatt trenger visum for å besøke Russland, er den kalde krigen og KGB et tilbakelagt stadium, og russerne griper nå begjærlig etter den vestlige livsstilen med kommersialisering og fastfoodrestauranter.

Russland som turistdestinasjon
Det er utrolig mye å se i de gamle hovedstadene Moskva og St. Petersburg, som er de suverent største turistmålene, ikke minst fordi det er de eneste byene du kan fly direkte til. Russerne la stor vekt på alle typer kunst, spesielt under kommunisttiden, og her finner du noen av verdens flotteste og største kunstgallerier og konserthaller.

Det russiske folkelynnet kan være noe vanskelig å få taket på. Man kan lett få inntrykk av at russere er uhøflige, mutte og lite hjelpsomme og uten serviceinnstilling, men hvis du først klarer å komme i prat med en russer, vil du ofte bli overveldet av interesserte spørsmål og gjestfrihet.

Hotellene i Russland er nær sagt enten moderne luksushoteller med sentral beliggenhet og norske priser, eller slitne hoteller av høyst varierende standard i forstadene til lave priser. Du bør sørge for å ha en fulldekkende reiseforsikring, da Folketrygden ikke dekker helsetjenester ved turistopphold i Russland. Standarden på helsevesenet i Russland heller er ikke hva du mest sannsynlig er vant til. Innenriksreiser i Russland er enkelt, rimelig og effektivt med tog, ihvertfall i den europeiske delen av landet.


Våre destinasjoner i  Russland

Moskva

St.Petersburg 

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.