Forsidebilde SurfersBeach

Savoy, Londons mest berømte hotell

london savoy hotel 2

En titt på fotografiet over og du legger sikkert merke til Savoy hotel i bakgrunnen. Hotellet som går for å være det mest berømte hotellet i London. Oppusset for 100 millioner pund i perioden 2007 til 2010.

Men titt litt ekstra på gaten som leder frem til hoveddøren. Er det ikke noe rart der? Jo, sannelig. Her er Londons eneste høyrekjørte gate! En liten kuriositet i jungelen av attraksjoner i verdensmetropolen London.

Fordelen med London er at du alltid finner noe "nytt" å oppdage.  Når for eksempel reisefølget for n'te gang vil ta turen til Covent Garden så skal du heller utforske området rundt Savoy. Her er en mengde små turistopplevelser du kan ta med deg hjem.

Eksentriske og banebrytende Savoy Hotel

Savoy åpnet sine dører første gang i 1889, nærmere bestemt 6. august, og befinner seg nå som da på the Strand i London. Savoy var det første hotellet i London med elektrisitet og egen heis.

Monet, Frank Sinatra, The Beatles, Marilyn Monroe og en rekke andre celebriteter har festet og overnattet på Savoy. Og det var her Fred Astaire danset på taket og Billy Butlin var gjesten som ankom hotellet med sin (levende) leopard.

Victoria Embankment Gardens

london embankment gardens

Den flotte lille Victoria Embankment Gardens, like ved Covent Garden i London. Det store bygget helt til høyre i bakgrunnen er Savoy Hotel


Feste og overnatte på Savoy kan du også. Men det kan vente til kvelden.  På dagtid er det deilig å sjekke ut "hagen" til Savoy. På baksiden av Savoy finner du nemlig den lille perlen Victoria Embankment Gardens. Parkanlegget ble ferdiggjort i 1874, med totalt fire seksjoner.

I øst har du Tempelhagen, i vest er "hovedhagen" og to mindre hageseksjoner befinner seg sør mot Themsen. 

london embankment gardens 2

 I bakgrunnen ser du Robert Burns. I front er Imperial Camel Corps Memorial


Start med å finne statuen av Robert Burns. Han er kjent som nasjonalpoeten av Skottland og ble i 2009 valgt av skottene som "the greatest Scot". Han døde i 1796, kun 37 år. Kanskje ikke så rart, han hadde et særdeles komplisert kjærlighetsliv med mange koner og enda flere barn.

Du må også ta en titt på Imperial Camel Corps Memorial. Imperial Camel Corps var en militæravdeling som kjempet i ørkenen ved Sinai og Palestina under 1. verdenskrig. Soldatene var hovedsakelig fra Australia, New Zealand og Storbritannia.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til London - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 


Australia startet import av kameler på 1800-tallet og har den dag i dag store kolonier med kameler. Mange av de australske soldatene hadde erfaring som kamelryttere. Imperial Camel Corps deltok i noen svært tøffe kamper og til de opplevde både viktige seire og led store tap. Korpset eksisterte bare i tre år (fra 1916 til 1919).

london kleopatras nal

Nærmeste T-bane til Kleopatras nål er Embankment Station. Vend kroppen mot Themsen og du kan (nesten) ikke unngå å se Kleopatras nål i London


Få også med deg Kleopatras nål (Cleopatra's Needle) som ligger på andre siden av veien Victoria Embankment på Themsens bredder. Gå til østenden av Victoria Embankment Gardens. "Kleopatras nål", som naturligvis er en obelisk, har sine utgaver også i New York og Paris.

Obelisken var en gave til Storbritannia gitt av Egypt og Sudan i 1819.  Litt ironisk var at den britiske regjeringen takket for gaven, men nektet å finansiere transporten fra Alexandria. Der lå den i 58 år inntil Sir William James Erasmus Wilson sponset frakten på 10000 pund, noe som var en betydelig sum den gangen.

Når du ser severdigheten i dag, så er obelisken flankert av to stykker sfinxer designet av den engelske arkitekten George John Vulliamy (1817 - 1886).  Disse kan naturligvis ikke dateres tilbake til det 18. egyptiske dynasti (ca 1500 år f.Kr) slik som obelisken. 

Mat, drikke og overnatting på Savoy!

Når kvelden kommer så ta turen tilbake til Savoy. Selv foretrekker vi å passere rett gjennom resepsjonsområdet, bukke forsiktig til Marilyn Monroe (henger i ramme på en spiker i Thames Foyer) og går inn på Beauford Bar. Denne baren er et samarbeid mellom Jack Daniels, Cunard og Savoy.  Her kan du lytte til dyktige pianister som underholder mens du nyter en god drink eller to.  

Vit også at Savoy har flere barer og flere restauranter. Blant annet samarbeider Savoy (i skrivende stund) med svært kjente Gordon Ramsey og chef Randy Cook. Den restauranten bærer det lite flatterende navnet "Savoy Grill". 

Hvorfor ikke overnatte på Savoy? Det er dyrt, men en natt kan nok organiseres inn i feriebudsjettet til mange.  

Sjekk priser og tilgjengelighet på Savoy her.

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Verdens beste hotell - på Kreta!

galaxy hotel iraklio

Denne gang er det Expedia som har satt opp sin liste over de beste hotellene. Tilbakemeldinger fra mer enn en million hotellgjester konkluderer med at verdens beste hotell befinner seg på Kreta. Og kanskje er det nettopp en slik topplassering Hellas trenger akkurat nå?

Listen er sammenfattet av gjestenes tilbakemelding på hotelloppholdet, hotellets pris og flere andre kriterier. David Bækholm hos expedia.dk forteller at selskapet har forsøkt å vise hvilke hoteller som som byr på den beste hotellopplevelsen. Det er ikke akkurat overraskende at et 5-stjerners hotell topper listen. Galaxy Hotel Iraklio på Kreta har alt du forventer av fasiliteter.Herlig luksus til overkommelig pris

Galaxy Hotel Iraklio som topper kåringen ligger nære flyplassen og byr naturligvis som seg hør og bør et 5-stjerners hotell på alle typer fasiliteter. Fra bugnende frokostbord til gratis Internett. Her er naturligvis også legepersonale tilgjengelig hvis ulykken skulle inntreffe, og du har tilgang til sauna, svømmebasseng og andre trimfasiliteter. Du får barnevakt hvis du vil ut på byen og hotellets ansatte snakker en rekke språk. Det beste er kanskje at prisen for enkelte rom for enkelte perioder ligger godt under 600 kroner per natt per person i dobbeltrom.


Reiseplaneten redLes mer om - og finn beste pris - på Galaxy Hotel Iraklio


Mest verdi for pengene

Men du behøver ikke gå langt ned på listen før du finner et 2,5 stjerners hotell. Hotellet vi snakker om heter Drury Inn og befinner seg i Indianapolis i USA. Drury Inn ligger på 3. plass. Bækholm mener dette er et bevis for at listen forsøker å finne frem til beste verdi, dvs. sammenheng mellom pris og hotellopplevelse.

Når skandalehotellene blir turistattraksjoner

Los Angeles BeverlyHillsHotel

Det finnes en lang liste med hoteller som er kjent for skandaler, dårlig oppførsel fra rockemusikere og andre kjendiser og diverse historiske begivenheter. Og selv om hotellene har en historie med nakenhet, drap og selvmord, narkotikabruk og demontering av hotellrom, flokker gjerne turistene dit for å få søke kilden til sine helters og skurkers brokete fortid.

Foto: Markus Solberg (flickr) - CC-lisensMange kjente skandalehotell i USA

En ferie til USA er mer tilgjengelig enn noensinne grunnet billige flybilletter og historisk lav dollarkurs. Vi har sett på noen utvalgte «skandalehoteller» i kjente storbyer. Kanskje du skal tilbringe en natt eller to på noen av disse? Så har du garantert noe å snakke om når du kommer hjem.

Beverly Hills Hotel

Skal du til Los Angeles, og har god råd, kan du ta en overnatting på sagnomsuste Beverly Hills hotell . Hotellet åpnet så tidlig som i 1912 og kalles på folkemunne rett og slett for "The Hotel"! 

Den eksentriske milliardæren Howard Huges brukte millioner av dollar på et opphold lenger enn 10 år her. Etter sigende ble mye av tiden benyttet til å se filmer så og si naken, kun drappert med noen rosa hotellservietter. 

Adressen er 9461 Sunset Boulevard.

Andaz West Hollywood

Axl Rose brukte mye tid på hoteller i Los Angeles og ikke minst hans matlaging på West Hollywoods Continental Hyatt House (nå heter hotellet Andaz West Hollywod ) ble viden kjent da han kastet grillmat fra balkongen til mengden av fans utenfor.

Hotellet var på 60- og 70-tallet fast tilholdssted for rockelegender, den gang under navnene Continental Hyatt House og Hyatt on Sunset. Årsaken var naturlig nok nærheten til den legendariske baren Whisky a Go Go. Hotellet hadde kallenavnet Riot House og Rolling Stones, The Who og Led Zeppelin har naturligvis bodd her.

Adressen er 8401 Sunset Boulevard.

Hotel Chelsea i New York

På 1970-tallet var knapt noe større og skumlere enn Sex Pistols. Og verstingen var Sid Vicious. Han bodde på rom nr 100 på Hotel Chelsea i New York sammen med sin kjæreste. Hun ble funnet knivstukket til døde på gulvet. Fortsatt diskuteres det om det var mord eller selvmord. Uansett, Sid selv døde av en overdose etter å ha blitt løslatt mot kausjon. 

Hotel Chelsea, som forøvrig ligger rett ved Empire State Building, har vært valget for en rekke celebriteter. Vi nevner kort Janis Joplin, Leonard Cohen, Bob Dylan og Jimi Hendrix.

Adressen er 222 West 23rd Street.

Mayflower Hotel

Tar du turen til USAs hovedstad Washington D.C. kan Renaissance Mayflower hotel være et sted å overnatte. Så sent som i 2008 ble New Yorks guvernør Eliot Spitzer avslørt her i en ganske så makaber situasjon, knyttet til en prostitusjonsring.

Hvis du vil tilbringe natten på samme rom som Spitzer, så skal det være nr 871. Dette store og kjente hotellet har adressen 1127 Connecticut Avenue. Og for ordens skyld, saken med Spitzer har til og med fått sin egen wikipediaside.

 
To kjente hoteller i medienes søkelys i Europa

Hotel Adlon Kempinski i Berlin

Dette hotellet er til tross for flott beliggenhet Berlin, og utsøkt luksus og utmerket service, mest kjent for at det var her Michael Jackson holdt sin nyfødte sønn utenfor balkongen til skrekkblandet fryd for menneskemengden under. Han bodde forøvrig på Presidentsuiten i Hotel Adlon Kempinski , noe som er de færreste forunt. Adressen er Unter Den Linden 77.

l'Hôtel de Medicis

Betydelig billigere er l'Hôtel de Medicis i Paris.  Prisen er under 200 kroner natten. Men så er hotellet enkelt og uten spesielle fasiliteter. Men dette er et hotell som ble benyttet av selveste Jim Morrison i The Doors.

Du kan ta inn på dette hotellet i dag og føle eimen fra 70-tallet og Morrison. Men trøst deg med at det faktisk ser betydelig bedre ut i dag enn på den tiden. Men billig er det fortsatt. Adressen er 214 Rue St. Jacques.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

East Hotel - Europas mest sexy hotell

EastHotel01

Når mørket kommer sigende i Hamburg, står solen opp i Østen! Det gjelder også for East Hotel i St. Pauli, et spydkast eller to fra både Grosse Freiheit med sine neonskilt og Reeperbahn med sine røde lys og kneiper.

50 % rock’n’ roll, 25 % Charles Bukowski og 25 % skamløs prostitusjon

Overskriften er hentet fra et noen år gammelt Seasons-magasin, og de passer like godt nå som da på St. Pauli i Hamburg. Det er her du finner East Hamburg Hotel. Fasaden røper ingen ting, men går du inn i lobbyen så får du straks en følelse av at julegaven som var pakket inn i gråpapir, allikevel var den fineste.

Dette er ikke et kjedelig designhotell!

Glem stive designhoteller med overklassegjester. Du finner naturligvis dem her også, men alle mykner liksom opp på East. Rommene velges på samme måte som du plukker klesplagg. Dvs. at de er merket ut fra small, medium, large, x-large osv. Sistnevnte utgjør for øvrig en egen leilighet på 150 kvadratmeter, og bør mer enn matche kravene til selv den mest storforlangende av oss.Velg etasje etter duft!

Men East byr på mer enn romvalg etter klesstørrelser. Du kan også velge etasje etter duft. Kanskje lotus, ingefær eller kanel passer? Hver etasje har sin egen aroma. Hvis ikke velger du kanskje ”vann-etasjen”. ”Aqua-delen” har kun vannsenger på rommene og badstue er naturligvis også tilgjengelig for gjestene.

Et surrealistisk herlig interiør!

EastHotel03

Fargebruk og møblement er svært gjennomtenkt. Ikke bare er konseptene gjennomført til minste detalj, det står seg også tidsmessig. Rolige duse farger kombineres med erotiske dråpeformede møbler og rekvisitter. Du har knapt sett mer innbydende og delikate barstoler enn på East.

Les mer om - og finn beste priser på - East Hotel

Ikke uoppnåelig for noen!

Hamburg er en by som dessverre ikke står på storbylisten til så alt for mange nordmenn. Det er synd, siden denne store metropolen i tillegg til å ligge så nær oss, er en av de mest innovative, spennende og morsomme byene å besøke. Kunst, kultur, mat, showbiz og rølpete kneiper. Hamburg har alt, med unntak av sydligere strøks varme klima.

Og du kan gjerne bo på East. Romprisene starter nemlig på ca 155 Euro for de rommene i størrelse ”small”, og for 25 Euro mer kan du faktisk få størrelse large, som starter på 45 kvadratmeter. Og 1. oktober er det Indian Summer Ball på hotellet!

Photo: copyright: East Hotels

Singapore og Marina Bay Sands

800px Overview of the Marina Bay Sands Under Construction

Marina Bay Sands i Singapore får oss glatt til å glemme Raffles som det ultimate Singapore-hotellet. Marina Bay Sands som åpnet i 2010 har blitt spektakulært. Ja, faktisk er hotellet og casinoet noe av det aller "råeste" vi har sett, hvis man kan bruke et slikt uttrykk om bygninger. Vi våger den påstanden at Østen, og da inkluderer vi naturlig nok Gulf-statene, har passert Europa og Amerika med syvmilssteg når det gjelder raffinert arkitektur og giganthoteller.Hei, vi trenger ca 10.000 nye medarbeidere!

Marina Bay Sands ble allerede før åpningen definert som ikon og landemerke, kanskje ikke så rart med sine tre hotelltårn som rager 55 etasjer til værs, og en park på toppen som går over alle tårnene! Ellers har hotellet 2500 rom og mye luksus, selv for Østen å regne. Totalt har Las Vegas Sands, en av verdens største spilleselskaper, investert ca 4 milliarder dollar i prosjektet.

Totalkostnadene er beregnet til å være smått imponerende 8 milliarder dollar. Hovedårsaken til at myndighetene i Singapore ser positivt på casinosatsingen er enkel nok. De første stillingsannonsene fra Marina Bay Sands etterspurte 10.400 nye medarbeidere!

Verdensklasse Casino i Singapore

Hjertet til enorme Marina Bay Sands er hotellets casino. Et casino som har mer enn 1000 spillebord og 1400 slot-maskiner. Her tilbys alle de populære bordspillene i tillegg til markedets mest moderne slot-maskiner. Her kan du spille Blackjack, Baccarat, Roulette og andre spill, med forskjellig grad av minsteinnsatser og premiepotter. De mest avanserte, og kanskje de rikeste spillerne, vil kunne gamble i casinoets Paiza club hvor private bord disponeres. Casinoet er nær sagt selvfølgelig åpent 24 timer i døgnet.

 

Fantastiske Sands Skypark

På toppen av hotellet, som et skip hvilende på tre pilarer, det vil si de tre hotelltårnene til dette enorme hotellkomplekset, finner du Sands Skypark. Denne "parken" er en smått utrolige 1,2 hektar tropisk oase som befinner seg hele 200 meter over bakken.

Kan du tenke deg et annet sted som gir en mer fantastisk 360 graders utsikt over Singapores imponerende Skyline? Sands Skypark gir deg også eksklusive restauranter, barer og et ekstraordinært svømmebasseng.

Shopping for deg med stor lommebok

Hotellkomplekset har dessuten nok å by på for de handleglade. Men når de nærmere førti butikkene har navn som Bulgari, Louis Vuitton, Max Mara og Bally, så forstår vi at disse er for folk med flere penger enn oss. Men kanskje vi vinner på Casinoet?

Komme seg til Singapore

Det er ikke vanskelig å komme seg til Singapore, men regn med billetter fra 7000 kroner og oppover. Enklest er nok å fly med KLM via Amsterdam eller med Singapore Airlines via København.

Singapore Airlines er forøvrig med i Star Alliance hvor du også finner SAS, så det går fint å bestille gjennomgående billetter fra Norge. Regn med en flytid på ca 15 til 16 timer.

IMAGE De beste spa-hotellene i Budapest
Friday, 09 October 2015
Hovedstaden i Ungarn, Budapest, kalles også gjerne for spa-hovedstaden. Ikke så rart når vi vet at det er nærmere 120 varme kilder innenfor bygrensene og at ingen annen by i verden kan nå opp i et slikt antall. Kildene tilfører 30.000... Read More...
IMAGE East Hotel - Europas mest sexy hotell
Wednesday, 14 March 2018
Når mørket kommer sigende i Hamburg, står solen opp i Østen! Det gjelder også for East Hotel i St. Pauli, et spydkast eller to fra både Grosse Freiheit med sine neonskilt og Reeperbahn med sine røde lys og kneiper. 50 % rock’n’ roll, 25 %... Read More...
IMAGE Europas mest romantiske hoteller
Friday, 22 September 2017
Er du på jakt etter en romantisk weekendtur og lurer på hvor du skal reise og hvilket hotell du skal bo på?  Ikke fortvil. Reiseplaneten har gode råd og hjelper deg med hotellene og hvor de ligger.  Vi presenterer en liste over de mest... Read More...
IMAGE Når skandalehotellene blir turistattraksjoner
Sunday, 25 November 2018
Det finnes en lang liste med hoteller som er kjent for skandaler, dårlig oppførsel fra rockemusikere og andre kjendiser og diverse historiske begivenheter. Og selv om hotellene har en historie med nakenhet, drap og selvmord, narkotikabruk og... Read More...
IMAGE Reiseartikler - hotell
Tuesday, 03 February 2015
  Reiseartikler om Hoteller og overnattingssteder Hoteller er viktig for ferien.  Et dårlig hotellopphold og ferien er nærmest ødelagt. Her får du tipsene om de beste, billigste, mest luksuriøse, dyreste, flotteste, rareste og... Read More...
IMAGE Ritz-Carlton i Hong Kong
Saturday, 12 January 2013
  Verdens høyeste hotell Ritz-Carlton hotell i Hong Kong Hong Kong på gateplan er en kakofoni av biler og mennesker. Hvordan er det 484 meter opp i luften?  Betydelig mer stille og en fantastisk utsikt. Legg til service uten sidestykke... Read More...
IMAGE Savoy, Londons mest berømte hotell
Tuesday, 02 July 2019
En titt på fotografiet over og du legger sikkert merke til Savoy hotel i bakgrunnen. Hotellet som går for å være det mest berømte hotellet i London. Oppusset for 100 millioner pund i perioden 2007 til 2010. Men titt litt ekstra på gaten som... Read More...
IMAGE Singapore og Marina Bay Sands
Monday, 22 December 2014
Marina Bay Sands i Singapore får oss glatt til å glemme Raffles som det ultimate Singapore-hotellet. Marina Bay Sands som åpnet i 2010 har blitt spektakulært. Ja, faktisk er hotellet og casinoet noe av det aller "råeste" vi har sett, hvis man... Read More...
IMAGE Verdens beste hotell - på Kreta!
Sunday, 22 February 2015
Denne gang er det Expedia som har satt opp sin liste over de beste hotellene. Tilbakemeldinger fra mer enn en million hotellgjester konkluderer med at verdens beste hotell befinner seg på Kreta. Og kanskje er det nettopp en slik topplassering... Read More...
IMAGE Verdens flotteste hotellbassenger
Monday, 23 February 2015
Det koster litt mer, men å bo på et hotell med et godt svømmebasseng gir sjelefred. Og et godt pool-anlegg er mer enn et stort basseng. Her skal du få en liste over seks av de aller beste i verden! Hotel Caruso Belvedere (Ravello) Det finnes... Read More...