Forsidebilde SurfersBeach

Reise til New Zealand

Hovedstad: Wellington
Folketall: 4,115,771 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: + 10 timer sommertid, + 12 timer vintertid
Valuta: New Zealand dollar (NZD)
Offisielt språk: Engelsk, maorisk og New Zealandsk tegnspråk
Nasjonaldag: 6. februar
Religion: Kristendom
Landegrenser: Ingen
Styreform: Konstitusjonelt monarki med en parlamentarisk styreform (britisk monark)
Klima: Temperert med regionale variasjoner.

New Zealand

New Zealand og landets historie
New Zealand var bebodd av maori-folket i tusenvis av år før øyene ble oppdaget av nederlandske sjøfarere i 1642 og oppkalt etter den nederlandske delstaten Zeeland. Maoriene fikk stort sett være i fred i et drøyt århundre til før James Cook og hans menn ankom, og på 1800-tallet begynte immigrasjonen for alvor.

New Zealand ble en del av det britiske imperiet, og fikk ikke sin fulle selvstendighet før i 1947. Landet er nå et velfungerende moderne samfunn, mens dronning Elizabeth fortsatt er formelt og symbolsk statsoverhode.

New Zealand som turistdestinasjon

New Zealand består av to store øyer, Nordøya og Sørøya, og en rekke mindre øyer. Auckland er den største byen og trekker flest besøkende, selv om hovedstaden er Wellington, diplomatisk plassert midt i landet.

Isolasjonen fra resten av verden har gjort at New Zealand har utviklet en høyst særegen flora og fauna, og 80% av planteartene finner du ingen andre steder. Det finnes derimot nesten ingen arter av ville pattedyr her, og heller ingen slanger. Ingen land har innbyggere som er så fornøyd med livet sitt som New Zealand, ifølge en fersk undersøkelse. New Zealand har en sterk og blomstrende økonomi, og den største sektoren er servicenæringen, etterfulgt av industri og turisme.

For europeere er det vanskelig å besøke New Zealand, siden det ligger på stikk motsatt side av jordkloden og en reise dit vil ta ett døgn hver vei og koste et femsifret antall kroner. Og et besøk her bør vare minst et par uker, så du rekker å se mer enn storbyene. Den storslagne og varierte naturen, med høye dramatiske fjell, vulkaner, perfekte strender, isbreer, idylliske innsjøer og tropisk regnskog har inspirert mange til å spille inn filmer her, og Ringenes Herre-trilogien har nærmest blitt en egen turistindustri de siste årene.

Våre destinasjoner i New Zealand

Auckland

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.