Forsidebilde SurfersBeach

Hellas

kos logoudi

Flagg HellasHovedstad: Aten
Folketall: 10,706,290 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge+1
Valuta: euro (EUR) (EUR)
Offisielt språk: Gresk
Nasjonaldag: 25. mars
Religion: Gresk-ortodoks kristendom
Landegrenser: Albania, Bulgaria, Tyrkia og Makedonia
Styreform: Parlamentarisk republikk
Klima: Middelhavsklima med varme og ofte tørre somrer og milde, relativt fuktige vintrer.


Photo: "Logoudi, Kos, Greece (5653573266)" by //www.flickr.com/people/97006177@N00" Logoudi, Kos, GreeceUploaded by russavia. Licensed underCC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.

Hellas og landets historie

aten akropolis 2

Hellas regnes som den vestlige sivilisasjonens vugge, og grekerne hadde et velfungerende demokrati som var høyt utviklet i matematikk, astronomi, filosofi og litteratur på et tidspunkt da nordmenns forfedre bodde i grotter og gnagde bein.

Den moderne greske republikken ble dannet i 1821 da de løsrev seg fra det ottomanske riket, og grekere og tyrkere er den dag i dag erkerivaler og svært skeptiske til hverandre. Hellas er medlem av NATO, og sluttet seg til EU i 1981. Selv om Hellas er mest kjent for sine øydestinasjoner har landet noen store byer. Vi nevner kort Aten i sør og landets nest største by, Thessaloniki, som er helt nord i Hellas.

Hellas som feriedestinasjon

Siden pakketurismen tok av på 60-tallet, har Hellas vært en av nordmenns feriefavoritter. Det går direkte charterfly til mange greske øyer, hvor du finner ufattelig flotte strender ved et knallblått hav. De siste årene har ruteflyselskapene åpnet direkteruter fra Norge til Kreta, Rhodos og hovedstaden Aten.

Aten er en av verdens eldste byer, og ved siden av Roma er det ingen byer som har så mye dokumentert historie knyttet til seg. Her ligger det berømte Akropolis, en festning på en bakketopp midt i byen, med noen av verdens eldste monumenter som Parthenon (se bilde nr 2 i artikkelenI og Athene-tempelet.

Hellas har de senere år vært preget av mye økonomisk uro og med det tilhørende demonstrasjoner og streiker. Landet er trygt å besøke, men det kan være slik at ferger, tog eller drosjer står fordi de er tatt ut i streik.  Gode råd er å være fleksibel på reisetider og ha med litt ekstra cash på turen!


hotel iconFinn ditt drømmehotell i Hellas.
Størst utvalg og garantert beste priser for hotell over hele Hellas!


Verdens beste land for øyhopping?

skopelos balkong

Hellas er et utstrakt land med mange øyer i tillegg til et stort fastlandsområde, som du kan bruke uker og måneder på å utforske. Øyhopping i Egeerhavet er en god og populær måte å få sett mer av landet på, og på fastlandet finnes det et godt og effektivt rutebussnett, og en ikke fullt så bra jernbane.

Mange charterturister sverger til Hellas, og en av øyfavorittene er Skiathlos. Herfra er heller ikke veien lang, eller rettere sagt fergeturen, lang til Skopelos hvor store deler av filminnspillingen av Mamma Mia ble gjort.

Ellers er havnebyen Pireus utenfor Aten et ypperlig utgangspunkt for ferger til flotte øyer, ikke minst til øygruppen Kykladene.

Når skal jeg reise til Hellas?

Grekerne selv er et varmt og lidenskapelig folkeslag som er svært flinke til å få besøkende til å føle seg velkomne. Hit kan du reise når som helst på året, selv om sol og badsesongen kun er fra april til oktober. Somrene er normalt veldig varme og ønsker du å tilbringe ferien på Storbyweekend, så vil nok våren eller høsten være å foretrekke som reisetidspunkt.

Husk at på slutten av juli og august er det mange av landets egne innbyggere som tar ferie på ferieøyene til Hellas. Det innebærer at det ofte er meget fullt på hoteller og at forventningen folk flest har om rolige og stille øyperler ikke helt kan innfris. Ofte får man mer valuta for pengene om man besøker ferieøyene i juni eller september. Forutsatt at man ikke er ute etter natteliv og folkeliv generelt.

reisemannReiseartikler fra reisemål i Hellas

 

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

Reiseguider Hellas

 • Aten

  Aten er en av verdens eldste byer, og ved siden av Roma er det ingen byer som har så mye dokumentert historie knyttet til seg....

 • Korfu

  Bare navnet Korfu får oss til å tenke på sommer, sol, badeliv og ferie. Denne vakre greske øya har lenge vært en populær...

 • Kos

  Kos er en gresk øy i Gökova-gulfen, ikke lange båtturen fra Tyrkia. Øya er fødestedet til Hippokrates og en rekke severdigheter...

 • Kreta

  Kreta er størst av de greske øyer og har vært en turistdestinasjon for nord-europeere i en mannsalder. De aller fleste reiser...

 • Rhodos

  Rhodos er en meget populær ferieøy med beliggenhet i Egeerhavet.  Øya tiltrekker seg reisende fra hele Europa.  En gang var Rhodos...

 • Skopelos

  Skopelos er en øy som lenge har levd delvis skjermet for den verste masseturismen, en årsak er naturlig nok at den eneste...

 • Thessaloniki

  Tar du nattoget 6 timer fra hovedstaden Aten så kommer du frem til Thessaloníki (gresk: Θεσσαλονίκη). Dette er den nest største...