Forsidebilde SurfersBeach

Shopping i Wroclaw

Det er et hyggelig prisnivå i Polen, og denne fordelen får du med deg som turist i Wroclaw også. Men du kommer ikke hit for å handle kjente vestlige merkeklær. Ikke det at du ikke finner alt fra Armani til Donna Karan her, men det er ikke mye billigere enn hjemme.Derimot er det mye billig å finne når det gjelder lokalt produserte produkter, enten det nå er mat og drikke, håndtverksprodukter, klær og smykker eller antikviteter.

De dyreste butikkene finner du i gatene Odrzanska og Mikolaja. Her er boutiquer du like gjerne kunne finne i Paris eller Milano. En annen slik gate er Kielbasnicza. Forresten er dette en gate de av oss som liker å titte i koselige antikvitetsbutikker også tar turen til.

De fleste turister shopper nok uansett mer i området rundt torget i sentrum av Gamlebyen, og da spesielt i gatene ulica Swidnicka og ulica Olawska. Her formelig kryr det av alle typer butikker, og hele familien finner nok noe som passer sin egen stil og lommebok.

Markeder i Wroclaw

Ikke langt fra jernbanestasjonen finner du Wroclaws største marked. Det heter Zielinskiego-markedet og det ligger ved Plac Zielinskiego, som du finner ved hjørnet av Piaskowa og Sw. Ducha. Dette er en attraksjon du bør få med deg selv om du ikke primært er i Wroclaw for å handle. Her får du alt! Åpent alle dager med unntak av søndager. Hverdager fra 0700 til 1800 og lørdager fra 0700 til 1500.

Du finner et annet marked i gaten ul. Piaskowa 17. Det heter Hala Targowa og var en gang det ledende markedet i Wroclaw. I dag er fortsatt utvalget meget bra, selv om det nok er litt mindre populært enn Zielinskiego-markedet. Åpent fra 0800 til 1830 alle hverdager, og lørdager fra 0900 til 1500. Stengt søndager.

Shoppingsentre i Wroclaw

Det finnes mange flotte shoppingsentre i Wroclaw, men faktum er vel at du i prinsippet kun behøver å vite om ett av dem. Det heter Magnolia Park og er det største og beste. Nærmest som et opplevelsessenter å regne. Til Magnolia Park tar du like gjerne en drosje, siden det ligger i ul. Legnicka 58, et stykke utenfor sentrumskjernen.

Hvis du ikke vil reise ut av sentrum så har du Arkady Wroclawskie i gaten
ul. Powstanców Slaskich 2-4, ikke langt fra jernbanestasjonen. Her er flere enn 100 kjente merkevarebutikker inkludert H&M og Benetton i tillegg til restauranter og cafeer. Akvarium og annet underholdende for barna finnes også på stedet.

Suvenirer i Wroclaw

Hvis du er av dem som anser postkort, plastikklokker eller en kopp med rådhuset i Wroclaw på, som en suvenir, så vit at "sjapper" som selger slikt, finnes over alt. Men ikke tro at det er et polsk produkt du kjøper. Mest sannsynlig er koppen fra Kina.

Av andre mer "ekte" suvenirprodukter er det først og fremst rav, og da i form av smykker, som er mest populært. Og rav-smykker kan være riktig vakre. Pass bare på å få med deg et ekte. Gå for eksempel til Galeria Art Amber i gaten ul. Szewska 68/1a for å unngå å bli lurt. Galeria Art Amber er kjent langt utenfor Wroclaw.

Alternativt er drikkevarer en grei suvenir. Polen er Vodkaens virkelige hjemland, og ikke Russland som du kanskje antok? Kjøp med en flaske merket Chopin. Eller hva med en flaske Goldwasser? Du vet likøren med 22 til 23 karat blad-gull i!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Wroclaw-guiden!

 • Wroclaw

  Wroclaw har hatt så mange herskere opp gjennom årene at vi knapt kan finne dens like i noen annen...

 • Wroclaw Fly

  Det å komme seg til Wroclaw i Polen har blitt mye enklere den senere tiden. Nå flyr for eksempel...

 • Wroclaw Bli kjent

  Gamlebyen i Wroclaw Det flotte rådhuset finner du i Gamlebyen og det store torget Gamlebyen (Stare...

 • Wroclaw Turist

  Wroclaw er en av de største byene i Polen med sine ca 635.000 innbygger. Den har sin beliggenhet...

 • Shopping i Wroclaw

  Det er et hyggelig prisnivå i Polen, og denne fordelen får du med deg som turist i Wroclaw også....

 • Spise i Wroclaw

  Wroclaw er som mange andre byer sterkt influert av sin historie når det gjelder mat og uteliv. Med sin...

 • Hotell i Wroclaw

  Det er rimelig med overnatting i Polen. Det gjør at du kan bo litt flottere enn du vanligvis gjør når...

 • Wroclaw Leiebil

  Hvis du planlegger en eller flere lengre ekskursjoner ut av byen, kan det lønne seg å leie bil for...

 • Wroclaw Attraksjoner

  Wroclaw har så mange flotte kirkebygg at vi knapt har sett maken i noen annen by. Her er også en...

 • Klima i Wroclaw

  Klima i Wroclaw er typisk kontinentalt og relativt fuktig. Wroclaw er en av de mer varme byene i...