Forsidebilde SurfersBeach

Wroclaw Attraksjoner

Wroclaw har så mange flotte kirkebygg at vi knapt har sett maken i noen annen by. Her er også en rekke storslåtte monumenter. Kanskje ikke så rart med tanke på byens historie og sjebne opp gjennom årene. Mer overraskende er det nok kanskje at du også finner noen gode museer i Wroclaw? Ikke minst er et sådant det nyåpnede bymuseet i Det kongelige palasset.

Det kongelige palass (Palac Królewski) og bymuseum

Wroclaw har pusset opp sitt flotte kongelige palass og byr på et bymuseum av høy klasse inne i palasset. Her får du tusen år med Wroclaw. Praktbygningen med den flotte hagen, hvor du forøvrig bør unne deg en tur, var opprinnelig tilhørende Frederik den store .
 
Åpningstider er fra 1000 til 1700 alle dager, med unntak av mandager som er stengt og søndager som stenger kl 1800. Adressen er ul. Kazimierza Wielkiego 35.

Nasjonalmuseet (Muzeum Narodowe)

Nasjonalmuseet i Wroclaw byr sine besøkende på en av de største samlingene av polsk kunst på ett og samme sted. Dette museet befinner seg i en vakker bygning fra 1880-tallet og huser over 120.000 objekter, herunder malerier, tegninger, trykk, skulpturer m.v. Kunstverkene er fra forskjellige århundrer, inkludert samtidskunst. Av sistnevnte byr museet på en rekke verdensnavn, som blant annet Józef Szajna. Åpningstider er fra 1000 - 1700 (1800 på lørdager) om sommeren, men stenger en time tidligere fra september til og med mars. Stengt mandager og tirsdager.

Adressen er Pl. Powstanców Warszawy 5.

 

Arkeologisk Museum (Muzeum Archeologiczne)

Arkeologisk museum har en stor utstilling som viser alle typer gjenstander funnet i og utenfor Polen, fra gamle instrumenter til mer kuriøse funn. Museet befinner seg i en vakker 1400-tallsbygning i gaten ul. Cieszynskiego 9.

Åpent hverdager og lørdager fra 1000 til 1700 og søndager fra 1000 til 1800. Stengt mandager.

Naturhistorisk museum (Muzeum Przyrodnicze)

Naturhistorisk museum er gøy for hele familien, og det er ikke annerledes med denne utgaven i Wroclaw. Her er skjelletter fra forhistoriske dyr, en rekke utstoppede dyr, innsektssamlinger og mye annet.

Åpningstider er fra 0900 til 1500 på hverdager og fra 1000 til 1600 i helgene. Mandager stengt. Adressen er ul. Sienkiewicza 21.

Wroclaws fontene

Det er ikke lenge siden Polen kunne avholde frie valg. Denne fontenen er både et minnesmerke på dette, og en feiring av friheten. Og den leder tankene våre ikke så rent lite til Märtha og Aris bruk av ordet lysfontene. Lysfontenen i Wroclaw er en ordentlig attraksjon. Alle elsker å se denne fontenen utfolde seg i all sin prakt, med 800 lys og tusenvis av gispende tilskuere.

En smak av fontenen får du hver hele time fra 1000 til 2200. Det hele gjør seg naturlig nok best når solen er nede! Adressen er ul. Wystawowa 1, øst for Wroclaw sentrum.

Raclawice Panorama

Se det monumentale maleriet på hele 15 x 240 meter om slaget ved Raclawice. I Slowacki-parken øst fro Gamlebyen finner du også Katyn-monumentet og mye mer!

Den nakne fekteren (Fontanna Szermierza)

En av byens mest fotograferte monumenter er fekteren som du finner ved inngangen til Universitetet i Wroclaw.

Avdukningen skjedde i 1904 og forestiller en gambler som har tapt alt med unntak av sin kårde. Monumentet av den nakne mannen vekket stor forargelse den gang det ble avduket, men er nå høyt skattet.

St. Elizabeth’s kirke

Dette er Wroclaws største kirke. Ja, ikke bare det, det er også den byens største bygning, til tross for at kirketårnet nå "kun" måler 91 meter, mot sitt opprinnelige 128 meter. St Elizabeth-kirken er fra 1400-tallet slik den nå ser ut, men det har stått kirker her lenge før det. Dagens kirke er forøvrig ødelagt flere ganger, og bygget opp like ofte. 

Adressen er ul. Sw. Elzbiety. Åpen fra 0800 til 1800 alle dager med unntak av søndager hvor den åpner 1300 for besøkende.

Katedralen for Johannes Døperen

Dette er en gotisk kirke som med sine to kirketårn er lett gjenkjennelig. Katedralen har noen av de vakreste relikvene noen kirke i Polen har, inkludert landets største orgel. Spesielt er det også at katedralen var Polens første mursteinsbygning. Den ble bygget i 1244.  Vanligvis åpent fra 1000 til 1600, hvis det ikke er messe. Søndager åpent fra 1400. Adressen er Pl. Katedralny 18.

Helligekors-kirken

Dette er en av de vakreste og mest ikoniske byggverkene i Wroclaw. Ikke minst på grunn av sin trapp som er 70 meter høy. Kirken sto ferdig allerede 1295.

Kirken er åpen alle dager.  Adresse: Plac Koscielny.

Wroclaw Zoo

Ta gjerne turen til gaten ul. Wróblewskiego 1-5 øst i Wroclaw hvor byens dyrehage befinner seg. Dette er den største og eldste dyrehagen i Polen. Mer enn 6000 dyr finner du her, inkludert løver, pantere og elefanter.

Du kommer til dyrehagen ved å ta trikk nr 1, 2, 4 eller 10. Du kan også ta en ferge til dyrehagen. Åpen fra 0900 til 1900.

Wroclaw-guiden!

 • Wroclaw

  Wroclaw har hatt så mange herskere opp gjennom årene at vi knapt kan finne dens like i noen annen...

 • Wroclaw Fly

  Det å komme seg til Wroclaw i Polen har blitt mye enklere den senere tiden. Nå flyr for eksempel...

 • Wroclaw Bli kjent

  Gamlebyen i Wroclaw Det flotte rådhuset finner du i Gamlebyen og det store torget Gamlebyen (Stare...

 • Wroclaw Turist

  Wroclaw er en av de største byene i Polen med sine ca 635.000 innbygger. Den har sin beliggenhet...

 • Shopping i Wroclaw

  Det er et hyggelig prisnivå i Polen, og denne fordelen får du med deg som turist i Wroclaw også....

 • Spise i Wroclaw

  Wroclaw er som mange andre byer sterkt influert av sin historie når det gjelder mat og uteliv. Med sin...

 • Hotell i Wroclaw

  Det er rimelig med overnatting i Polen. Det gjør at du kan bo litt flottere enn du vanligvis gjør når...

 • Wroclaw Leiebil

  Hvis du planlegger en eller flere lengre ekskursjoner ut av byen, kan det lønne seg å leie bil for...

 • Wroclaw Attraksjoner

  Wroclaw har så mange flotte kirkebygg at vi knapt har sett maken i noen annen by. Her er også en...

 • Klima i Wroclaw

  Klima i Wroclaw er typisk kontinentalt og relativt fuktig. Wroclaw er en av de mer varme byene i...