Forsidebilde SurfersBeach

agadir festning

Marokko

Hovedstad: Rabat
Folketall: ca. 33,8 millioner (2016) 
Tidsforskjell fra Norge:
 -1 time vintertid, -2 timer sommertid
Valuta: Dirham (MAD) 
Offisielt språk:
 Arabisk
Nasjonaldag: 30. juli
Religion: Islam
Landegrenser: Algerie, Vest Sahara og Spania
Styreform: Konstitusjonelt monarki
Klima: Middelhavsklima med varme, regnfulle vintre og hete, tørre somreMarokko og landets historie

Marokko har vært bebodd av berbere i mange årtusener, og kystområdene ved Middelhavet var en del av Romerriket. Landet ble islamifisert i 670, og Marokko ble samlet under ett styre i 788. Med unntak av en periode som fransk protektorat i perioden 1912-1956, har Marokko stort sett unngått å bli kolonisert av europeiske stormakter, selv om både Spania, Storbritannia, Portugal, Frankrike og Italia har siklet på herredømmet i århundrer.

Marokko var det første landet som anerkjente USA som selvstendig nasjon, og de to landenes vennskapspakt har forblitt ubrutt siden 1786.

Marokko som turistdestinasjon

For turister er Marokko et særdeles spennende og variert land. Her finner du både golde ørkener og fjellområder, vestligpregede metropoler, eksotiske markeder og medinaer og egne turistenklaver som likesågodt kunne vært i Hellas eller Spania.

Marokko kan være slitsomt for de som ikke har besøkt et arabisk land tidligere. Kjøpmennene vil jobbe intenst for å få din oppmerksomhet, og slipper deg ikke så lett før du har kjøpt noe, men bevar roen, og ikke spør om prisen på noe som du ikke kunne tenke deg å kjøpe. Og husk at det er ikke gull alt som glitrer.

Det er viktig å være huske at Marokko er et muslimsk land, og besøkende bør innrette seg deretter. Vis respekt hvis du besøker moskéer eller andre hellige steder.

Alkohol er ikke så lett tilgjengelig, selv om mange strekker seg langt for å tekkes turistene. Og spesielt kvinner bør passe på å ikke gå for lettkledd på offentlige steder, og ihvertfall utenfor turistområdene som Agadir.

Til gjengjeld er den marokkanske gjestfriheten nesten ekstrem, og enhver husgjest blir sett på som en gave og en test fra Gud. Ta imot det du blir tilbudt med smil og husk å takke.


Det er lett og billig å komme seg rundt i Marokko. Det er jernbane mellom de større byene, bussnettet er omfattende og effektivt, og veiene utenfor byene er brede og lite trafikkerte, siden få marokkanere eier egen bil.reisemannLese artikler om Marokko? Sjekk Reiseplanetens reiseartikler om Marokko!


Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk på linken for svar på mange av disse spørsmålene om pass og visum.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

Reiseguider Marokko

  • Essaouria

    Marokko har de siste årene etablert seg som et feriealternativ til de europeiske Middelhavslandene. Hvis du synes at Agadir blir...

  • Marrakech

    Marrakech er ikke den største byen i Marokko, men utvilsomt den mest eksotiske og afrikanske, hvis man sammenligner med andre...

  • Reiseguide Agadir

    Av alle byene i Marokko er utvilsomt Agadir den som er best tilpasset for turister. Dette er Marokkos fremste badeby, og her finner...