Forsidebilde SurfersBeach

Reise til

Afrika


AfrikaAfrika er det nest største kontinentet i verden (etter Asia) og byr på storslått natur med fantastisk dyreliv. Det er ikke få mennesker som drømmer om en safari i Afrika. Men Afrika er mer enn vakker natur og rikt dyreliv.

Noen av verdens største storbyer (målt i folketall) befinner seg også i Afrika. Vi kan kort nevne Kairo, Nairobi og Addis Abeba .  Legg også til muligheten for å besøke utrolige flotte badestrender (f.eks. Zanzibar) hvor du slapper av og slikker sol, eller vinturer i Sør-Afrika.

Afrika kommer fra romernes bruk av ordet "Africa" som omtalte det afrikanske kontinentets nordligste områder. Dette var som kjent et provinsområde til Roma.  Afrikas kalles gjerne for menneskets vugge og vitenskapen sier at menneskene på jorden i dag er etterkommere av Øst-Afrikas hominider.Turistdestinasjoner i Nord-Afrika

I Nord-Afrika finner du muslimske stater og som er kjente reisemål. Eksempler er Marokko, Tunis, Algerie og Egypt . Knapt noe annet land i verden har maken til attraksjon som Egypt har med pyramidene. 

Mange turister velger cruise langs Nilen, mens atter andre sverger til sol, bad og vakre strender i dette mangfoldige landet. Og nettopp mangfold beskriver Afrika og afrikanske land bra. Tenk bare på Marokko som har alt fra magiske Marrakech, via charterreisemålet Agadir som besøkes for sol og bad, til naturopplevelser i Atlasfjellene.

Fattige og tørre Sentral-Afrika

Sentral-Afrika er mindre kjent for de fleste av oss. Mange av landene her sliter med fattigdom og tørke.  De landene som regnes til Sentral-Afrika er vanligst (i alfabetisk orden) Angola, Burundi, Ekvatorial-Guinea, Gabon, Kamerun, Den demokratiske republikken Kongo, Republikken Kongo, Rwanda, São Tomé og Príncipe, Sentralafrikanske republikk og Tsjad.

Safarilandene i Afrika

De store safari-landene er Kenya , Tanzania og Sør-Afrika . Men også land som Botswana byr på flotte naturreservater. Langs vestkysten finner du flere land med flotte reisemål for de som hungrer etter sol og badeliv. Gambia og Tanzania med Zanzibar kan være representanter for slike reisemål.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 


Velg land i kartet og klikk på ikonet for å få link til reiseinformasjon. Reiseplaneten kan tilby deg alt du trenger å vite om forskjellige reisemål. Fra store utskriftsvennlige reiseguider med alt du trenger av reiseinformasjon, inspirererende fotogallerier til nyttige reisetips.