Forsidebilde SurfersBeach

Turist på Zanzibar

zanzibar kyst tanzania

For å være helt korrekt er Zanzibar to større og flere små øyer beliggende i Det Indiske Hav noen mil utenfor Tanzanias hovedstad Dar Es Salaam midt på Afrikas østkyst. Den største av disse, Unguja på ca 80x40 kilometer, omtales ofte som selve Zanzibar. Zanzibar var en selvstendig stat, men etter mange år under britisk styre slo de seg sammen med Tanganyika og dannet dagens Tanzania i 1964, fortsatt med en stor grad av selvstyre. De viktigste inntektskildene er turisme og kryddereksport.


Photo: "Approaching Zanzibar" by Rob from United Kingdom - Approaching Zanzibar. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.


Idag har Zanzibar rundt 800000 innbyggere. De fleste av disse er fiskere eller bønder. De er stort sett muslimer, og snakker swahili, selv om mange også snakker eller forstår engelsk. Den eneste store byen er Zanzibar City med rundt 100000 innbyggere. Denne ligger midt på vestkysten og er øyas hovedhavn, og gamlebyen her, Stone Town, står på UNESCOs Verdensarvliste.

Stone Town er en fascinerende labyrint av gamle steinbygninger med trange smug og åpne markedsplasser, hvor de fleste forventninger du har til et eksotisk møte med et arabiskinfluert Afrika vil bli innfridd. Her kan du besøke Dr Livingstones hus, Palace Museum og det arabiske fortet.

Siden Zanzibar er en øy, preges både aktivitetene og maten av havet. Du vil kunne boltre deg i vannet uansett om det er i seilbåt, med snorkleutstyr eller brett eller på de mange fantastiske strendene, og ved matbordet vil du få tilbud om fisk, hummer, kongereker, blekksprut m.m, ofte tilberedt i øyas lokale krydder eller sterkt krydrede sauser.

Utenom vannsportsaktiviterer bør du inkludere en tur til en av Zanzibars mange krydderfarmer, hvor det dyrkes og selges kardemomme, muskat, pepper, ingefær, kaffe, sitrongress, vanilje, sesam, betelnøtter og mye mer. Besøk også regnskogen Jozani sør på øya, hvor du kan møte de morsomme apekattene rød colobus som lever kun her. Det skal også være leoparder her, men disse vil du neppe få øye på.

Du bør være oppmerksom på at Zanzibar er afrikansk på godt og vondt. Infrastrukturen og fasilitetene er langt fra som vi forventer i Europa, og veskenapping og ran er ikke uvanlig, hverken i bakgatene eller på folketomme strender. Vann bør kun drikkes fra flaske, og sørg for å få nødvendige vaksiner før avreise. Og ikke glem reiseforsikringen.

Prisnivået på hotellovernatting er like vid som kvaliteten. Du kan bo på et av de lokale og kummerlige herbergene i Stone Town for noen få tiere, men der vil du antagelig være eneste europeer. I den andre enden av skalaen har du luksuriøse all-inclusive-hoteller med private strender til tusenvis av kroner natta. Et enkelt, men godt, stille, rimelig og hyggelig sted er det norskeide Tamarind Beach Hotel ved den lille landsbyen Uroa på østkysten.

For mer informasjon om Zanzibar, besøk øyas offisielle turistinformasjonsside.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Zanzibar-guiden!

 • Zanzibar

  Det er vel få stedsnavn som fremkaller så eksotiske assosiasjoner som Zanzibar. Denne lille øya utenfor Tanzania på østkysten av...

 • Klima på Zanzibar

  Zanzibar ligger rett ved ekvator og har derfor varm temperatur året rundt. Dette gjelder både på land og i havet, noe som gjør...

 • Fly til Zanzibar

  Flyplassen på Zanzibar, Abeid Karume International Airport, (også kjent som Kisauni Airport)  er ikke stor, og ligger på øyas...

 • Turist på Zanzibar

  For å være helt korrekt er Zanzibar to større og flere små øyer beliggende i Det Indiske Hav noen mil utenfor Tanzanias...

 • Attraksjoner på Zanzibar

  Zanzibar er (naturligvis) først og fremst scuba diving, dvs. både dykking og snorkling, fantastiske strender og badeliv...