Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Tanzania

Hovedstad: Dar es Salaam
Folketall: 39,384,223
Tidsforskjell fra Norge: +1 time sommertid, +2 timer vinterid
Valuta: Tanzanian shilling (TZS)
Offisielt språk: Swahili og engelsk
Nasjonaldag: 26. april
Religion: Kristendom og islam.
Landegrenser:
Burundi, Dem demokratiske republikken Kongo, Kenya, Malawi, Mozambik, Rwanda, Uganda og Zambia.
Styreform: Republikk
Klima: Varierer fra tropisk klima på Zanzibar og langs kysten til temperert i høylandet.

Tanzania

Tanzania og landets historie
Tanzania er hjem for rundt 120 etniske folkegrupper, og mange av disse har holdt til i området i tusener av år. Kystområdet preges av smahilifolket, en miks av arabisk, indisk og det opprinnelige bantu, mens den mest kjente i innlandet er de rødkledte masaiene, som turister på safari utvilsomt vil komme i kontakt med. Siden europeerne svermet inn over det afrikanske kontinenetet på 1500-tallet, har Tanzania vært under både portugisisk, tysk og senest britisk styre, inntil de omsider fikk sin selvstendighet i 1961.

Fastlandet Tanganyika dannet en union med øyagruppa Zanzibar i 1964 og ble Tanzania. Siden har landet stort sett vært en fredelig og demokratisk oase i en del av verden som ellers har slitt mye med uroligheter og blodige borgerkriger. Blant unntakene er en kort krig mot Uganda i 1979, som forøvrig førte til Ugandas diktator Idi Amins fall.

Tanzania som turistdestinasjon
Tanzanias største by er havnebyen Dar Es Salaam, men hovedstaden ligger 50 mil lenger vest og heter Dodoma. Ingen av disse byene har noe særlig å tilby en besøkende turist, men de færreste kommer til Tanzania for å få urbane opplevelser. De største trekkplastrene er utvilsomt naturattraksjonene. Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro på 5895 meter, som det er fullt mulig å gå opp til toppen av. Lake Tanganyika er verdens nest dypeste og største innsjø.

Serengeti Nasjonalpark regnes som et av verdens beste safariområder hvor du kan se alle de store afrikanske dyrene. I nord ligger også det enorme og fredede Ngorongoro-krateret, verdens største krater etter en voldsom vulkansk eksplosjon for 2-3 millioner år siden, med et rikt dyreliv. Og selvfølgelig krydderøya Zanzibar, med sin fascinerende historie og nydelige strender.

Som tidligere britisk koloni snakker mange engelsk, men Tanzania er fortsatt et fattig land, og det anbefales å ha med lokalkjent guide når du skal reise rundt i landet. Jernbanen er godt utbygd, men ikke særlig velholdt. Veinettet er av varierende kvalitet, og i regnsesongen kan de mange grusveiene kollapse. Men et besøk i Tanzania vil uansett være en minnerik opplevelse for livet.

Våre destinasjoner i Tanzania

ZanzibarNyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.