Forsidebilde SurfersBeach

Attraksjoner i Zanzibar

zanzibar indiske hav

Zanzibar er (naturligvis) først og fremst scuba diving, dvs. både dykking og snorkling, fantastiske strender og badeliv generelt. Men det finnes andre opplevelser også. Her kommer de beste attraksjonene og severdighetene på Zanzibar.


Foto by Sbork - Own work, CC BY-SA 3.0

zanzibar stone town 1

Markeder er en turistattraksjon i seg selv på Zanzibar. Her fra Stone Town!
Foto by Esculapio assumed (based on copyright claims). CC BY 2.5

Zanzibar byr på noe helt unikt og spennende kulturmessig; nemlig en sammenblanding av britisk, afrikans, portugisisk og arabisk kultur. Ta turen til Stone Town, eller Swahili as Mji Mkongwe. En morsom fun fact er at Freddie Mercury (ja, han i Queen) er født i Stone Stown.

"Byen" Stone Town er en myriade av smale gater med håndverksbutikker, kunstgallerier og kaffebarer. Beliggenheten til Stone Town på Zanzibar er på øyas vestkyst.

Museum og kjempeskilpadder på Prison Island

Prison Island (Changuu) er en 1600 kvadratmeter stor (liten) øy seks kilometer nordøst for Stone Town.

Prison Island er kjent for sine kjempeskilpadder, noen langt over 100 år gamle, og sitt slavemuseum. Begge deler er vel verdt å ta nærmere i øyesyn.

Jozani Chwaka Bay National Park

Zanzibar har en forholdsvis stor nasjonalpark i sin midte. Parkebn er kjent for sine ca. 1000 stk. røde aper (Red Colobus of Zanzibar) og sitt rike fugleliv.

Det er på sin plass å minne om at nevnte apekatter ikke er tamme varianter á la de du finner i Gibraltar, men ville utgaver du bør holde deg på noen meters på avstand fra.

Jambiani

Zanzibars beste "hemmelighet" er Jambiani, en rolig fiskelandsby med øyas beste utsikt. Dette er også stedet for å bli kjent med makroalger (seaweed), en spiselig tang/tare rett som byen er spesialist på.

Besøke Rock restaurant

zanzibar rock restaurant

foto: by Rod Waddington from Kergunyah, Australia - Low Tide, CC BY-SA 2.0

Det er svært sjeldent vi anbefaler en restaurant som attraksjon. Men her på Zanzibar må vi gjøre et unntak. Selve inkarnasjonen av Instavennlige spisesteder heter Rock restaurant, og ligger ca. 12 kilometer fra Paje på øya, og dit er det (naturligvis) billig med taxi.

Restauranten fremstår som et skjell på en lagune. Selvsagt er maten overpriset, men tenk på skrytebildet du får da, bare se på bildet over.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Zanzibar-guiden!

 • Zanzibar

  Det er vel få stedsnavn som fremkaller så eksotiske assosiasjoner som Zanzibar. Denne lille øya utenfor Tanzania på østkysten av...

 • Klima på Zanzibar

  Zanzibar ligger rett ved ekvator og har derfor varm temperatur året rundt. Dette gjelder både på land og i havet, noe som gjør...

 • Fly til Zanzibar

  Flyplassen på Zanzibar, Abeid Karume International Airport, (også kjent som Kisauni Airport)  er ikke stor, og ligger på øyas...

 • Turist på Zanzibar

  For å være helt korrekt er Zanzibar to større og flere små øyer beliggende i Det Indiske Hav noen mil utenfor Tanzanias...

 • Attraksjoner på Zanzibar

  Zanzibar er (naturligvis) først og fremst scuba diving, dvs. både dykking og snorkling, fantastiske strender og badeliv...