Forsidebilde SurfersBeach

Addis Abeba

AddisAbeba-reiseguidebanner

Addis Abeba (eller Addis Ababa som kanskje er mer korrekt) er ikke akkurat noe typisk turistdestinasjon for oss i Europa, men både byen og resten av Etiopia har nok av attraksjoner som i det minste gjør dette til et høyst interessant reisemål for de med historisk interesse. At dette er verdens nest eldste kristne land, og at det er det eneste afrikanske landet som aldri har blitt kolonisert av europeere, setter det også i en særstilling.

 

Turist i Addis Abeba

Abbis Abeba ligger ved foten av Mount Entoto, hele 2500 meter over havet. Byen er hovedstad i Etiopia og hadde 3 millioner innbyggere i 2006. Abbid Abeba er en forholdsvis ny by, som ble grunnlagt i 1886, og bynavnet betyr Ny Blomst. Innbyggerne er hovedsakelig ortodokse kristne, rundt 82%, i motsetning til resten av landet hvor forholdet muslimer/kristne er bortimot jevnt.

Landets smått legendariske keiser Haile Selassie bidro til dannelsen av Organization of African Unity i 1963, som ble erstattet av African Union i 2002, og denne unionen har fortsatt sitt hovedkvarter i Addis Abeba. Også FNs økonomiske kommissariat for Afrika har sitt hovedkvarter her.

Blant byens fremste attraksjoner er Nasjonalmuseet, hvor du kan se levningene av ”Lucy”, et rundt 3,18 millioner år gammelt fossilt skjelett av et forhistorisk menneske, funnet i Etiopia i 1974. Mer info om Lucy og Musèet her.

Addis Abeba er definitivt ikke stedet du reiser for å handle de nyeste motene og elektroniske nyskapelsene. Bole Road har en del vestlige butikker og sentere, men du finner lite der som du ikke finner like rimelig hjemme. Prøv heller byens lokale marked Merkato, hvor du kan gjøre et varp på lokalproduserte klær og sko, antikksølv og Etiopias særegne eukalyptustrefigurer. Vil du heller kjøpe nøtter, kyllinger, turbaner, økser, geiter, ull eller en kamel, har du også kommet riktig.

Av anbefalte utflukter bør du prøve en halvdagstur opp mot Mount Entoto. Det er en sterk opplevelse å sitte på 3500 meters høyde og titte ned på Addis Abeba 1000 meter under deg, mens du nipper til nybrent etiopisk kaffe og nyter den friske duften fra eukalyptustrærne. Operatørselskapet Travel Ethiopia har mange ekskursjoner av forskjellig varighet å tilby turister.

Ikke glem at Etiopia er et svært fattig utviklingsland, og også for turister er det fortsatt langt opp til den standard av komfort og hygiene du kan forvente, med unntak av på de beste hotellene i Addis Abeba. Det er heller ikke tilrådelig for hvite turister å rusle rundt i gatene uten en pålitelig guide, og definitivt ikke etter mørkets frembrudd. 

------> Reiseguiden om Addis Abeba fortsetter...

 

 

 

Addis Abeba-guiden

  • Addis Abeba

    Addis Abeba (eller Addis Ababa som kanskje er mer korrekt) er ikke akkurat noe typisk turistdestinasjon for oss i Europa, men...

  • Addis Abeba Fly

    Flyplassen til Addis Abeba i Etiopia er etter Afrikansk målestokk en stor flyplass, og den er antagelig den mest trafikkerte...

  • Klima i Addis Abeba

    Du tror kanskje at det er fryktelig varmt i Addis Abeba, men faktisk er temperaturen i gjennomsnitt ikke varmere enn ca 16...