Forsidebilde SurfersBeach

Mumbai Spise

Maten er Indias mest vellykkede eksportartikkel, og de fleste av oss har allerede god kjennskap til indisk mat fra indiske restauranter i Norge. Utvalget i Mumbai er selvfølgelig enda større. Inderne har over hundre forskjellige måter å tilberede kjøtt på og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på. Restaurantene i Mumbai har også mye sjømat på menyen i motsetning til store deler av resten av landet.

Apropos kjøtt, så er det ganske begrenset hva slags kjøtt du kan regne med å finne på menyen. Storfekjøtt skal du lete lenge etter, siden kua er hellig i India. Svinekjøtt serveres heller ikke mange steder, så hovedsakelig vil du bli tilbudt kylling eller lam.

I Mumbai kan du prøve flere av rettene fra den nordlige delen av India med chappati ved siden av, du kan prøve sterke karriretter fra den sørlige delen av India med ris eller grønnsaker, retten gujarati thalis med sine utallige vegetarvariasjoner eller delikat ferskvannsfisk fra Bengal.

De fleste bedre hotellene har indiske retter på menyen, men de mindre restaurantene er også vel verdt et besøk siden de kan tilby en mer autentisk, lokal atmosfære enn luksushotellene.

Mumbais egne innbyggere spiser mange av måltidene fra gatebodene som står tett i tett langs de mest trafikkerte handlegatene. Blant de mest populære rettene er pav bhaji, en type velsmakende brødlefse fylt med grønnsaker og krydder. Kinesisk mat er også svært populært.

Bestiller du retten Bombay duck, vil du kanskje bli overrasket når retten blir servert. Den består ikke av and som man skulle tro, men av tørket fisk.

De fleste er vel oppmerksomme på at indisk mat kan være sterkt krydret, så spør kelneren på forhånd hvis du ikke er komfortabel med det. Spesielt karrirettene fra Goa-distriktet er ekstremt sterke; herfra kommer den berømte vindaloo.

Dessertene vil kanskje være i søteste laget for skandinaviske ganer med alle sine kaker gjennomtrukket av sukker og honning, men kulfi-iskrem er unntaket. Den er mer kremaktig enn vestlig is, ofte lagd av kokt vannbøffelmelk. Den fås i flere smaksvarianter som mango, kardemomme eller pistasj.

Reiseguider Thailand

  • Bangkok

    Bangkok betyr noe slikt som englenes by. For noen hundre år siden var det dessuten vanlig å benevne Bangkok som Østens Venezia....

  • Chiang Mai

    Stadig flere Thailandbesøkende har fått øynene opp for at landet har mer å by på enn bare flotte strender. Og Chiang Mai, som er...

  • Chumphon

    Hvis du er en av de som helst ikke vil ha tusener av europeere, McDonalds, gårdagens Dagbladet og "Vi Talar Svenska-skilt" rundt deg...

  • Hua Hin

    Hua Hin har vært en feriedestinasjon for Thailands kongelige og Bangkoks velstående i nærmere 80 år. De siste årene har også...

  • Ko Phi Phi

      En av de vakreste øyene langs Thailands kystlinje er utvilsomt Koh Phi Phi. Dette er også en av de mest besøkte øyene i Thailand, til...

  • Koh Samui

    En gang var Koh Samui, (også kalt Ko Samui eller kun Samui) kjent for sin eksport av kokosnøtter. Samtidig var øya backpackernes favoritt. I...

  • Krabi

    Krabi er både en by og en provins. Krabi by har ca rundt 20.000 innbyggere, og liggger i Krabiprovinsen i det sørvestlige...

  • Trang

    Underlig nok er Trang-regionen en oversett region i Thailand til tross for at den kun ligger noen timers busstur sør for...