Forsidebilde SurfersBeach

Trang

Underlig nok er Trang-regionen en oversett region i Thailand til tross for at den kun ligger noen timers busstur sør for populære Krabi-provinsen. Trang er minst like flott som resten av Andamankysten, med nydelige strender og pittoreske kalksteinsklipper som på dramatisk stikker opp av havet. Inne i landet finner du grotter med stalagmitter, fossefall, elver, fjell og en yrende flora og fauna.

Trang har bare en brøkdel så mange turister som f.eks. Phuket eller Krabi, og det er fullt mulig å finne seg sin egen tropiske paradisstrand hvis du er villig til å reise litt utenom høysesong og de vanlige turisttråkkene.

Trang for turister

Trang har i dag i overkant 50.000 innbyggere og byen var i mange århundrer den viktigste havnebyen i sørlige Thailand, og et travelt handelssenter mellom Thailand (som tidligere het Siam) og Malaysia . På grunn av stadige oversvømmelser ble byen Trang i 1916 flyttet til sin nåværende beliggenhet 25 kilometer lenger inn i landet. Påvirkningen fra nabolandet Malaysia, 10 mil lenger sør, er sterk i Trang-provinsen, både religiøst og kulinarisk. Jo lenger sør i Thailand du kommer, desto mer muslimsk er det. I Trang er det nesten ikke Buddha-templer på samme måte som du vil se overalt ellers i Thailand. Derimot finnes flere moskéer og kinesiske templer. Ellers er det få attraksjoner i denne byen. Turister passerer stort sett gjennom Trang underveis til en eller annen baderesort.

En av disse badebyene ligger ca tre mil sørvest for Trang. Ban Jao Mai Hat Yao er en idyllisk liten landsby med en halv mil lang hvit sandstrand. I lavsesongen mai til august er det nesten ikke andre turister her. Det finnes kun et par overnattingssteder og spisesteder her, så dette er ikke akkurat noe partysted. I lavsesongen er ofte det økologiske hotellet på bryggene stengt. Be noen forklare deg veien til The Secret Beach, og hvis du er villig til å svømme rundt en liten klippe, vil du få liten idyllisk bukt for deg selv, med en strand omgitt av blått hav på en side og kalksteinsklipper og grotter med stalagmitter på de tre andre sidene.


Les mer om en rekke hoteller i Trang-regionen, se bilder, kart og finn garantert beste pris på hoteller i og rundt Trang i Thailand


Fra Ban Jao Mai Hat Yao eller fra Kandang 15 kilometer sør for byen Trang kan du ta båt ut til provinsens største øy, Ko Libong. Her ligger tre små muslimske fiskerlandsbyer, tre hoteller, noen fine strender, og et innlandsterreng med grotter og et svært variert fugleliv.

Ko Kradan, som er en del av den marine nasjonalparken Hat Jao Mai, er kanskje den flotteste øya i hele provinsen. Her er det krystallklart vann hvor du lett kan se små fisker i alle farver. Området har også mange korallrev som egner seg ypperlig for dykking og snorkling. Det er bare et overnattingssted her, som også driver båten inn til fastlandet. På Ko Kradan er det flere kokos- og gummiplantasjer, og fra toppen av øya kan du få en fantastisk utsikt over Andamanhavet i solnedgang. Du tar båt hit fra Kandang, 15 kilometer sør for byen Trang. Like ved ligger den større og livligere øya Ko Muk, med sin 80 meter lange kalksteinstunnel som ender i et basseng i den såkalte Smaragdgrotten.

 

Trang-guiden!