Skal du ut og spise i Perth, er det stor sannsynlighet for at du havner i bydelen Northbridge, som ligger rett over Horseshoe Bridge fra sentrum. Dette er et forholdsvis rolig område på dagtid, men når mørket faller på, blir det forvandlet til Perths utelivs- og underholdningssentrum. Her vrimler det av puber og barer, nattklubber og kafeer, tatoveringssjapper og bowlinghaller.
Her er også et glimrende utvalg av restauranter, som virkelig gjenspeiler Perths posisjon som smeltedigel av alle nasjonaliteter og kulturer. Du kan velge og vrake i italiensk, fransk, vietnamesisk, afrikansk, thai, kinesisk, mexicansk eller tyrkisk mat, og på grunn av den harde konkurransen er de fleste restaurantene forholdsvis rimelige.
Det er vanskelig å gi eksempler på typisk australsk mat, siden de aller fleste australiere er fra et annet sted og har tatt med seg matkulturen fra sine røtter, men grillingen står sterkt. De fleste fester og sosiale sammenkomster inkluderer på et eller annet tidspunkt den rituelle grillingen av saftige biffer. De fleste parker har store gassgriller der man for en billig penge får koblet til gass, og grillingen av de fleste australske dyrearter starter. Kenguru, kamel, krokodille, kanin eller emu, alt skal grilles og gnages på the Great Aussie Barbeque.
Australsk vin og øl
Australske viner har på kort tid rukket å opparbeide seg en solid popularitet verden over, og viner som Lindemans og Jacob’s Creek er blant storselgerne i Norge. Australierne er også svært lojale og patriotiske mot sitt øl, blant annet det lyse pilsmerket Fosters, som selges overalt i verden. I Perth er de fastboende spesielt lojale mot sitt Emu, Swan og det mørkere Red Ant.
Et pussig fenomen sett med norske øyne er at restauranter som ikke har lisens for å servere alkohol, gjerne annonserer med BYO (Bring Your Own). Du kan da ta med deg eget øl eller egen vin, og betale en symbolsk liten sum til restauranten for bruk av glass og åpner.