Forsidebilde SurfersBeach

Trang Fly

For å komme til Trang i Thailand må du først fly til Bangkok. Thai Airways tilbyr direkteflyvninger fra Oslo som har en reisetid på rundt 11-12 timer. Om du legger inn et flybytte er det flere muligheter med flere flyselskap.For eksempel kan du fly med KLM via Amsterdam, Lufthansa via Frankfurt eller Finnair via Helsinki. Dersom du ikke velger å fly direkte sier Finnair selv at de har den raskeste flyturen til Bangkok når du flyr via Helsinki. Flytiden fra Helsinki er i overkant av 10 timer. Husk at fly Oslo til Helsinki kommer i tillegg. Det finnes flere alternativer for å fly til Bangkok avhengig av hvor du eventuelt vil bytte fly, hvor lang reisetid til er villig til å ha og hvor lenge du er villig til å vente på flyplassen ved flybytte. Økonomi kan også være en faktor og ofte ligger de litt mer tungvinte reiserutene lavere i pris. Flyprisen er også avhengig av sesong. Spesielt i julen, vinterferien, påsken og sommerferien er det vanskelig å få billetter. Du kan ofte få rimeligere flybilletter hvis du samtidig kjøper noen netter på hotell. Hør med reisebyrået.

Det er ingen direktefly til andre destinasjoner i Thailand hvis du ikke velger å fly med et charterselskap. Det er imidlertid ikke noen dårlig idé siden flere charteroperatører gir mulighet til å kjøpe enkeltbilletter fra Norge til Thailand.

Bangkoks nye internasjonale flyplass
Suvarnabhumi er blant verdens 30 største flyplasser med mer enn 25 millioner passasjerer årlig.
Suvarnabhumi ligger 30 kilometer øst for sentrum, og åpnet offisielt 21.september 2006. Den gamle flyplassen Don Muang er pensjonert til å ta seg av i hovedsak innenlandsfly og charteroperatører. De to flyplassene ligger et godt stykke fra hverandre så om du reiser inn til Suvarnabhumi og planlegger å reise videre inn i Thailand fra Don Muang må du beregne minst 3 timer byttetid.

Som den store flyplassen Suvarnabhumi er, har den alt du trenger av fasiliteter med mange butikker, spisesteder, turistinformasjon og leiebilstasjoner.
Du må stå i kø for pass- og visumkontroll før du kan hente bagasjen. Pass på at du har fylt ut visumdokumentene og egenerklæringene på forhånd.
Med tanke på hjemreisen skal du være klar over at du må betale en avgift på flyplassen når du reiser fra Bangkok og hjem.

En dag eller to i Bangkok?
Lander du på Suvarnabhumi flyplass vil en taxi til eller fra sentrum normalt sett ikke koste deg mer enn rundt 60 kroner, eventuelt kan du ta en shuttlebus som koster cirka 16 kroner. Vær oppmerksom på at det i ankomsthallen ofte er mange uautoriserte sjåfører som tilbyr seg å kjøre deg for en billig penge, men som egentlig er dobbel taxipris.
Fra flyplassen går det en bro til jernbanestasjonen. Toget tar ca. 30 minutter til Bangkok sentrum. Du kan også ta taxi, men vær oppmerksom på at trafikken til tider er både kaotisk og treg.

Fly videre til Trang
Det går fly daglig fra Bangkok til Trang. Flyplassen i Trang er en liten flyplass med kapasitet på 600 personer i sitt terminalanlegg. Flyplassen ligger 7 km utenfor Trang.   Det er også mulig å ta tog eller buss fra Bangkok, dette tar rundt 12-15 timer nonstop, og koster ikke mer enn ca et par hundre kroner på 1. klasse med klimaanlegg. På 2. klasse er det selvsagt enda rimeligere.

Kjøp trygt og billig hos Reiseplaneten!

Finn billigste flybilletter!
Søk blant mer enn 500 flyselskaper og finn beste pris dit du vil reise!
>> Klikk for å finne billigste flybilletter! 
--------------------------------------------------

Sjekk gjerne prisene hos Momondo og Kelkoo for å forsikre deg om at du finner beste pris. Begge er prisbelønte søkemotorer på Internett!

Trang-guiden!