Forsidebilde SurfersBeach

Pavia

pavia minerva statue1

Pavia er en passe liten by drøye 30 kilometer sør for Milano i Italia. En gang var Pavia den viktigste byen i regionen, og du som turist vil raskt se spor etter fordums storhet, ikke minst gjennom byens kirker og katedral samt et utall monumenter. Pavia er beliggende ved elven Ticino, som forøvrig også renner gjennom Milano, og det byr på vakre promenader med tilhørende severdigheter.

Pavia er i dag en viktig studentby i Italia, og det finnes svært mange studenter her. Universietet i Pavia har sine aner tilbake til 1361 og er med det et av de eldste universitetene i Europa. Pavia har også noen svært gamle colleges. Det er med andre ord ikke underlig at den romerske gudinnen Minerva har fått en enorm statue etter seg i Pavia siden hun blant annet var gudinnen for visdom. Minervastatuen er et landemerke i Pavia der hun står på Piazza della Minerva, ikke langt fra jernbanestasjonen.

Som du forstår myldrer byen av unge oppegående mennesker, og det skaper en dynamikk og et bybilde ganske så ulikt andre byer.

Som over alt i Italia byr selvsagt Pavia på spisesteder av høy kvalitet, og som studentby er dessuten prisene hyggelige og utelivet livlig nok. Pavia er helt klart en by verdt å besøke.


flybillettFinn billigste flybilletter til Milano


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Pavia-guiden!

  • Pavia

    Pavia er en passe liten by drøye 30 kilometer sør for Milano i Italia. En gang var Pavia den viktigste byen i regionen, og du...

  • Komme seg til Pavia

    Pavia har ikke noen egen flyplass, men dens nærhet til Milano gjør at det uansett er raskt og enkelt å komme dit. Fra Milano går det...