Forsidebilde SurfersBeach

Komme seg til Pavia

pavia jernbanestasjon2

Pavia har ikke noen egen flyplass, men dens nærhet til Milano gjør at det uansett er raskt og enkelt å komme dit. Fra Milano går det nemlig flere tog i timen til Pavia. Både lokaltog som er svært rimelige, men naturlig nok stopper på alle stasjoner, og regionstog som tar den 40 kilometer lange turen på en snau halvtime. 

Et alternativ kan selvsagt være buss. Disse går også ofte til Pavia, men bruker gjerne litt lenger tid.  Leiebil er et tredje alternativ, og du skaffer enkelt leiebil på flyplassen du ankommer, se under. Med Pavia som base kan du enkelt plukke ut dagsturer til en rekke flotte destinasjoner. 

pavia jernbanestasjon1Jernbanestasjonen i Pavia, stazione di Pavia, ligger naturligvis på plassen Piazzale della stazione, i utkanten av Pavia 

Fra Norge til Italia anbefaler vi at du flyr til Milano. Alle store flyselskaper flyr til Milano, blant annet KLM, Brussel Airways, Norwegian og SAS. Velger du flyselskaper med direkte ruter til Milano tar flyreisen i overkant av 2,5 timer. 

 

air-tickets-iconGJØR ET FLYKUPP NÅ
Reiseplaneten samarbeider med anerkjente leverandører som garanterer trygghet og kvalitet.  
En  av verdens største og ledende aktører på søkemotorer hjelper deg med å finne beste og billigste pris.

 

Flyplasser i Milano

Milanos flyplasser heter Malpensa og Linate. Både Malpensa- og Linate-flyplassen er store moderne flyplasser med det meste av fasiliteter.  Her er gode shoppingmuligheter, og turistinformasjon og leiebilselskaper er lett tilgjengelig for deg.

Malpensa Flyplass i Milano

Fra Malpensa anbefaler vi flytoget, Malpensa Express. De ca 50 kilometerne går raskt unna og prisen ligger på ca kroner 100  for en enveisbillett. Malpensa ligger nordvest for Milano og er ypperlig for deg som skal besøke Como-sjøen eller ta turen til Sveits.

Linate Flyplass i Milano

Linate-flyplassen ligger kun 20 kilometer unna Milanos sentralbanestasjon og det går regelmessig flybusser. Taxi fra Linate til Milano skal ikke koste mer enn ca 350 kroner og er helt klart et alternativ, bare sjekk at taksameteret står på.  Linate-flyplassen ligger rett øst for Milano.

Bergamo og Orio al Serio

Du kan også fly til Bergamo. Fra Bergamo tar du tog til Pavia. Den ca 100 km lange togturen tar ca. 1,5 time.

Flyplassen utenfor Bergamo heter Orio al Serio og er en liten flyplass. Men du finner det nødvendigste her, også leiebilstasjoner. 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Pavia-guiden!

  • Pavia

    Pavia er en passe liten by drøye 30 kilometer sør for Milano i Italia. En gang var Pavia den viktigste byen i regionen, og du...

  • Komme seg til Pavia

    Pavia har ikke noen egen flyplass, men dens nærhet til Milano gjør at det uansett er raskt og enkelt å komme dit. Fra Milano går det...