Forsidebilde SurfersBeach

Reiseguide om Malakka i Malaysia fra Reiseplaneten

malakka chinatown 1

På vestkysten av Malaysia, ved Malakkstredet, finner du den vakre og fascinerende byen Malakka. Opprinnelig grunnlagt av kinesere som handelsby for pepper og annet krydder. Den rivende handelen tiltrakk seg så arabere og indere, før en rekke europeiske land erobret byen. Malakka er kjent for sin Chinatown, og også sporene fra de ulike europeiske kulturene. Det er for eksempel ikke uten grunn at mange kaller byen for lille Nederland.

Malakka byr på et yrende folkeliv. I tillegg til de mange fastboende besøkes byen av mengder av turister, både innenlandske og utenlandske. 

Beliggenheten til Malakka gjør at du kan nå byen like enkelt fra Kuala Lumpur som fra Singapore. Og tilbringer du late stranddager i Port Dickson er Malakka kun en kort kjøretur unna. Har du mulighet, så skal absolutt benytte sjansen til et besøk. Malakka er nemlig en by utenom det vanlige! 

Denne multietnisiteten gjorde at byen fra 1400-tallet først var under kinesere, så sete for en hindu-sultan for deretter bli islamsk. Nær 100 år etter (i 1511) erobret portugiserne byen og de styrte byen i 130 år. Etter dette overtok nederlenderne byen, så britene før til slutt Malaysia ble et uavhengig land i 1957.

Ulike kulturer har gitt Malakka by (også kalt Malacca eller Melakka) en rekke attraksjoner og severdigheter for turister. Attraksjonene spinner fra alt fra temaparker til spennende arkitektur. Her finnes også et gammelt fort og drøssevis av museer.

I Malakka finnes gode spisesteder på rekke og rad.  Det er nemlig ikke uten grunn at Malakka er en av de aller mest populære byene å besøke i Malaysia, både for innenlandske og utenlandske turister.

Byen har også sin moderne side rett i nærheten av de historiske bydelene, og dessuten en egen Chinatown. Dette gjør shoppingen til et eventyr i Malakka. 

Vi ønsker deg rett og slett en god ferie!

Malakka-guiden

  • Malakka

    På vestkysten av Malaysia, ved Malakkstredet, finner du den vakre og fascinerende byen Malakka. Opprinnelig grunnlagt av...

  • Fly til Malakka

    Det er langt til Malaysia fra Europa, Men ser vi bort fra reiselengden er Malakka (malacca (eng.) eller Melaka (lokale navnet)...

  • Bli kjent med Malakka

    Malakka er UNESCO-listet som en Verdensarvby og har en utrolig facinerende historie. Opprinnelig var Malakka (eller Melaka som...