Forsidebilde SurfersBeach

Hovedstad: Kuala Lumpur
FolketallMalaysia: 24,821,286 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: + 6 timer sommertid, + 7 timer vintertid
Valuta: Ringgit (MYR)
Offisielt språk: Malaysisk (Bahasa Malaysia)
Nasjonaldag: 31. august
Religion: Islam
Landegrenser: Brunei, Indonesia og Thailand
Styreform: Monarki
Klima: Tropisk klima. Varmt og fuktig hele året.Malaysia og landets historie

Nasjonen Malaysia ble til da Malaya på fastlandet dannet en føderasjon med Sabah og Sarawak på Borneo i 1963, etter å ha fått sin selvstendighet fra Storbritannia, som hadde kontrollert området helt siden 1700-tallet. Landet har også blitt en kulturell smeltedigel, med sterk europeisk innflytelse i tillegg til store kinesiske og indiske minoritetsgrupper.

Malaysia har et parliamentarisk system basert på britisk modell. Bygging og utbedring av veinett, t-bane og turistfasiliteter pågår for fullt, for Malaysia satser mye på å bli et gjestfritt industriland som kan ta opp kampen med Thailand som turistenes førstevalg i sørøst-Asia.

Malaysia som feriedestinasjon

Det er verdt å være klar over at Malaysia er et muslimsk land, og besøkende bør innrette seg deretter. Alkohol er ikke så lett tilgjengelig som i nabolandet Thailand, selv om mange strekker seg langt for å tekkes turistene. Og spesielt kvinner bør passe på å ikke gå for lettkledd på offentlige steder.

Det er en nesten ubegripelig kontrast fra den hypermoderne hovedstaden Kuala Lumpur til den tette, urgamle regnskogen som dekker 70% av landet. De fleste turister strømmer til tradisjonelle strandparadisene Penang og Langkawi, mens østkysten og malaysisk Borneo i sammenligning nesten er fri for vestlige turister. Her ligger sørøst-Asias høyeste fjell, Kota Kinabalu på over 4100 meter. Og de malaysiske dykkerområdene regnes blant verdens beste.

Du kan besøke Malaysia når som helst på året, selv om du i regnsesongen oktober til januar vil oppleve kraftige regnskyll. Disse varer sjelden mer enn et par timer, og bør ikke skremme deg fra å besøke regionen.

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.