Forsidebilde SurfersBeach

Sør Afrika

SorAfrikaHovedstad: Pretoria
Folketall: 43,997,828
Tidsforskjell fra Norge: + 1 time vintertid, ingen tidsforskjell sommertid
Valuta: rand (ZAR)
Språk: Engelsk, afrikaans, bdebele, pedi, zulu, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa.
Nasjonaldag: 27. april
Religion: Kristendom
Landegrenser: Botswana, Lesotho, Mozambique, Namibia, Swaziland og Zimbabwe
Styreform: Republikk
Klima: Delvis tørt, tropisk langs østkysten. Sesongene er motsatt av hva vi har i Norge. Klima varierer i de ulike deler av landetSør-Afrika og landets historie

Sør-Afrika har ifølge arkeologiske funn hatt menneskelig bosetning i over tre millioner år, men landets skriftlige historie begynner med portugisernes ankomst i 1487. På 1600- og 1700-tallet var regionen en nederlandsk koloni, og et av dagens elleve offisielle språk, afrikaans, er en direkte konsekvens av dette. Storbritannia annekterte landet i 1795, og funn av gull og diamanter førte til en stor immigrasjon.

Innbyggerne av nederlandsk herkomst, kalt boere, kom i krig med britene fra 1880, noe som ble en stygg affære med konsentrasjonsleirer som bl.a. kostet nærmere 25000 barn livet. Sør-Afrika ble en egen stat i 1910. Apartheidstyret førte til en voldelig epoke i landets historie, men overgangen til demokrati har gått over all forventning, og i 1994 holdt sørafrikanere, uansett farge, sitt første frie valg.

Sør-Afrika som turistdestinasjon

Som turist kan du bruke månedsvis i Sør-Afrika uten å få med deg alt som er verdt å se, og ikke bare på grunn av landets enorme størrelse. Her finner du alt fra moderne metropoler til flotte sandstrender, fra majestetiske fjellandskap i Drakensberg til langstrakte savanner med løver, elefanter og sjiraffer, fra regnskoger til ørken. Strekningen Garden Route mellom Mossel Bay og Storm River på sørkysten er en grønn og idyllisk rute som trekker millioner av turister, og nasjonalparken Krugerparken er et av de beste stedene på kontinentet til å se alle de store, ville dyrene.

Sør-Afrika har en bra infrastruktur med gode hovedveier og et utbygd, rimelig og effektivt bussrute- og jernbanenett mellom de større byene. Men vær oppmerksom på at det tar lang tid; mellom hovedbyene Johannesburg og Cape Town må du regne med 18 til 22 timer. Gjør heller reisen til en opplevelse, og ikke bare en transportetappe. De fleste sør-afrikanere snakker eller forstår engelsk, og er et særdeles vennlig, hjelpsomt og gjestfritt folkeslag som får deg som turist til å føle deg velkommen i deres storslagne og vakre land. De aller fleste besøkende forlater Sør-Afrika med et ønske om en snarlig retur.

 


reisemannLes relevante reiseartikler fra turistdestinasjoner i Sverige!


Nyttig informasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.