Forsidebilde SurfersBeach

Kenya

 

KenyaHovedstad: Nairobi
Folketall: 36,913,721 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: + 1 time sommertid, + 2 timer vintertid
Valuta: Shilling (KES)
Offisielt språk: Engelsk og swahili
Nasjonaldag: 12. desember
Religion: Kristendom
Landegrenser: Etiopia, Somalia, Sudan, Tanzania og Uganda.
Styreform: Republikk
Klima: Tropisk klima langs kysten. Nairobi og safari/nasjonalparkene har et litt kjøligere klima.


Kenya og landets historie

Kenyas historie før de europeiske kolonimaktene er ikke veldokumentert, men landet har vært bebodd i tusener av år, og arabiske sjøfolk og kjøpmenn handlet med de innfødte stammene langs kysten her. Portugiserne gjorde krav på landet på 1500-tallet, før arabiske dynastier tok over, og i 1895 ble det et britisk protektorat. Først i 1963 fikk Kenya sin selvstendighet, og ble en republikk med frihetskjemperen og folkehelten Jomo Kenyatta som sin første president.Kenya som turistdestinasjon

Kenya er det kvintessensielle Afrika, med sine store savanner med et yrende dyreliv i den enorme nasjonalparken Masai Mara, hvor du kan se alt av løver, bøfler, sjiraffer, elefanter, antiloper og rosa flamingoflokker. Mange turister kommer hit for å dra på safari, som opprinnelig er et swahili-ord som betyr Reise.

Kenya har et førtitalls forskjellige etniske folkegrupper, men de har har en veldig sterk nasjonalfølelse, og er et konstant smilende og gjestfritt folk. Du vil snart bli vant til at folk vinker og roper et vennlig "Jambo!" til deg uten baktanker, selv om det selvsagt finnes luringer som ser turister som vandrende minibanker. Landets økonomi hviler på petroleumsprodukter, turisme, lett industri og eksport av te og kaffe.

Kenyas kystlinje er hovedsakelig muslimsk, og strendene rundt Mombasa er flotte å slappe av på noen dager etter den obligatoriske safarien. Hovedstaden Nairobi er ikke spesielt interessant, men vanskelig å unngå i transportsammenheng. Hvis du må ta en overnatting her, så få med deg Kenyan National Museum, hvor de eldste menneskerestene i verden oppbevares.

Ellers er ikke Kenya noe enkelt land å reise rundt i på egen hånd, og det kan anbefales å ha med seg en guide og et fast opplegg via en av de mange safarioperatørene som også kan ordne deg hotell og transport til kysten.

NB! For siste oppdateringer om den politiske situasjonen i Kenya, sjekk UDs Landsider!!!

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.