Forsidebilde SurfersBeach

Japan

Japan, så annerledes og så fascinerende. Allikevel føles det trygt og kjent. Velkommen til en ferie utenom det vanlig. Japans hvite flagg med den røde sirkelen symboliserer soloppgangen. Hvorfor ikke ta en tur til toppen av Japans høyeste fjell for den ultimate soloppgangen når du er i solens land?

Hovedstad: TokyoJapan Flagg
Folketall: ca 127 millioner mennesker (2013) 
Tidsforskjell fra Norge:
 +7 timer sommertid, + 8 timer vintertid
Valuta: Yen (JPY)
Offisielt språk: Japansk
Nasjonaldag: 23. desember
Religion: Shinto og buddhisme
Landegrenser: ingen
Styreform:
 Konstitusjonelt monarki / Keiserdømme
Klima: fra tropisk klima i sør til temperert i nord.Japan og landets historie

Japan kan spore sin historie flere tusen år tilbake. Det gamle føydalsystemet, med sine shoguner og samuraier ble avskaffet på 1860-tallet, og et parlamentarisk system etter vestlig modell ble innført, basert rundt keiseren som fikk en mer symbolsk rolle. Siden har Japan vokst til å bli en av verdens økonomiske supermakter, med svært avansert teknologi. Tilbakeslagene under 2.verdenskrig og atombombene mot Hiroshima og Nagasaki satte sine dype spor som aldri vil bli glemt, men er nå allment akseptert som et tilbakelagt stadium.

Japan består av over 3000 øyer, og tre fjerdedeler av landet er skoger og fjell som ikke egner seg hverken til landbruk eller boligområder, og landets store befolkning er av den grunn svært urbane.

Det ligger dypt innfelt i den japanske kulturen å være ekstremt vennlige og høflige, selv om det kan være vanskelig for en turist å bli godt kjent med en japaner. Ikke minst fordi de færreste snakker godt engelsk, men de vil gjøre alt for å forstå det du prøver å fortelle dem.

Japan som feriedestinasjon

Turister i Japan strømmer først og fremst til den neonmetropolen Tokyo, og til den gamle hovedstaden Kyoto, med alle sine shintotempler og helligdommer. Du kan både kjøre utfor i de olympiske løypene i Sapporo eller bade i kunstige bølger på et innendørs strandparadis. Og du kan ta en fantastisk hikingtur opp til Japans tak, Fuji-san.

Det er lett, ekstremt effektivt og overraskende billig etter japansk standard å komme seg rundt i landet med det superraske ekspresstoget, Shinkansen, som har blitt målt til hastigheter helt opp til 580 kilometer i timen.

Hvis du har tenkt å reise rundt i Japan, bør du vurdere å kjøpe et Japan Rail Pass FØR du reiser til Japan. Et 7-dagers pass vil vanligvis være rimeligere enn en tur/retur-billett fra Tokyo til Osaka eller Kyoto, men disse kan du få i flere varianter, avhengig av varighet eller landsdel. Japan er et svært dyrt land etter asiatisk målestokk, men det er en fascinerende nasjon som du neppe vil angre på å besøke.Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

Relevante reiseartikler fra Japan

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.