Forsidebilde SurfersBeach

Turist i Valencia

valencia plaza de la reina

Hvis du har tenkt å besøke mange av Valencias attraksjoner i løpet av kort tid, er det klokt å investere i Valencia Card, et pass som gir deg rett til gratis transport på baner og busser, rabatter på mange musèer, gallerier, restauranter og butikker. Dette får du kjøpt på turistkontorene og kortene kan gjelde for en, to eller tre dager.Det skal ikke være noe problem for en noenlunde gangfør person å oppleve attraksjonene i Valencia sentrum til fots. Ønsker du derimot guidet transport med informasjon om severdighetene, kan du vurdere å kjøpe en 24-timersbillett på Valencias City Sightseeingbuss. Denne starter på Plaza de la Reina foran katedralen, og har fem faste stopp hvor du kan hoppe av, være så lenge du vil og hoppe på neste buss igjen.

Dag 1 i Valencia

Vi starter første dag i Valencia i det sørlige sentrum, på plassen foran byens jernbanestasjon Estación del Norte. Ved siden av denne ligger Plaza de Toros, Valencias store runde tyrefektingstadion med plass til ca 13000 tilskuere. Har du lyst til å overvære en av disse tradisjonsrike arrangementene, sjekk programmet, det er ofte mulig å få billetter svært rimelig.

I en passasje like ved siden av, Pasaje Doctor Serra, ligger et lite museum som gir et fascinerende innblikk i den tradisjonsrike og, for mange av oss nordmenn, blodige folkeforlystelsen som kalles for tyrefekting. I tillegg til sverdene og spydene som toreadorene har brukt, finner du de utstoppede hodene til noen av de største oksene som har måtte bøte med livet i ringen. Og du kan se den blodige, gjennomhullede drakten til en av byens mest berømte toreadorer fra den gangen i 1922 da oksen midlertidig vant kampen. Det er gratis adgang, men du kan ikke ta med kamera inn. Det blir oppbevart ved inngangen mot kvittering.

Fortsett rett nordover på en av gågatene Calle Ribera eller Passeig Russafa. Du vil uansett komme ut på Valencias store Plaza del Ayuntamiento (Rådhusplassen), med grøntområder og en stor fontene. På østre side av torget ligger hovedpostkontoret. Benytt anledningen til å stikke innom her og ta en titt på den flotteste ekspedisjonshallen et postkontor kan ha. Legg spesielt merke til  den store glasshvelvingen i taket.

Herfra fortsetter du nordover, og svinger mot venstre inn i Avenida María Cristina. Du vil snart komme til Plaza del Mercado, hvor du finner byens enorme Mercado Central, Valencias tradisjonsrike innendørsmarked fra 1928. Her finner du nærmere tusen boder som tilbyr alt av ferskvarer som fisk og kjøtt, frukt, grønnsaker og blomster. Her er det alltid et yrende liv, og selv om du ikke har planer om å kjøpe noe, er det verdt å få med seg opplevelsen, luktene, lydene og stemningen.

Vis a vis ligger La Lonja, en gammel markedshall bygget i gotisk stil på 1400-tallet, som nå står på UNESCOs Verdensarvliste. Hallen med sine mange søyler er storslagen. Løft blikket for de mange og tidvis pornografiske gargoylene og steinfigurene som befinner seg både på fasaden og på innsiden.

Gå tilbake mot Plaza del Ayuntamiento, og sving nordover opp i Calle San Vincente Martir. Du kommer snart til Plaza de la Reina (Dronningens plass), hvor du på dette torgets nordvestlige hjørne finner Valencias katedral. For å komme inn og få tilgang til en audioguide må du betale ca 30 kroner. Audioguiden forteller deg på engelsk om katedralens attraksjoner.

Det de fleste stimler for å se, er verdenshistoriens kanskje mest sagnomsuste gjenstand, nemlig Den Hellige Gral, begeret som Jesus drakk av på sitt siste måltid. Det står bak en glassplate i et eget lite kapell, og er faktisk anerkjent av Vatikanet som det ekte, autentiske begeret. Pussig nok har ikke Valencias turistmyndigheter markedsført dette for alt det er verdt, da dette kunne vært et av de fremste pilgrimsmålene i den kristne verden. Ankommer du utenom høysesong, kan det godt hende at du befinner deg alene i kapellet med Den hellige graalen.

I et av de andre kapellene, den berømte/beryktede Francisco Borgias, kan du også se et par malerier av Goya, før du fortsetter inn i katedralens museum, en omfattende samling av religiøs kunst fra middelalderen. Når du har gått runden og kommer til utgangen, fortsett rett frem og gå opp de 200 trinnene til klokketårnet Miguelete, hvor du har en flott utsikt over Plaza de la Reina og Valencias hustak.

Fortsett nordover på katedralens vestside, og du kommer til Plaza de la Virgen (Jomfruens plass). Her lå en gang forumet i det gamle, romerske Valencia. I dag ligger det en flott fontene på dette torget, omgitt av flere uterestauranter hvor det kanskje passer å sette seg ned for lunsj. Det er langt fra det rimeligste stedet i byen, men definitivt et av de vakreste og mest stemningsfylte. 

Herfra kan du fortsette bortover Calle Caballeros (Riddergaten). Det store bevoktede bygget på høyre hånd er Valenciaregionens administrasjonbygning. Ta en snar avstikker opp Calle Serranos, og du kommer rett på Serranostårnet, en av to resterende byporter i de nå fordums bymurene. Serranostårnet voktet veien mot Barcelona, og det er mulig å gå opp i tårnet gratis.

Calle Caballeros er en av de eldste gatene i Valencia, og ved sjarmerende Plaza del Tossal endrer den navn til Calle Quart, og fører deg til den andre gamle byporten, Torres Quart. Du kan fortsatt se hull etter kanonkulene fra Napoleons invasjonsstyrker. Siden det sikkert er siesta og stengt i store deler av byen nå, avslutt ettermiddagen med en spasertur i Valencias flotte botaniske hage, som ligger like bak Quarttårnet.

Du kan få gjort unna litt shopping på vei tilbake til hotellet, og når kvelden faller på, foreslår vi at du tar middagen på Plaza de la Reina. På torgets vestre side finner du den hyggelige restauranten La Fonda, som kan tilby mange varianter av Valencias berømte paella. Etterpå er veien kort til Valencias legendariske natteliv i Barrio del Carmen, med sine utallige barer og klubber for enhver smak.

Dag 2 i Valencia

valencia museo de las ciencias principe felipe

Vi foreslår at du rett og slett setter av hele denne dagen til å besøke Valencias enorme og fantastiske museumskompleks Ciutat de les Arts i de les Ciències, for her er det så mye fascinerende å få med seg at det ville være synd å bare stresse seg igjennom avdelingene.
Start dagen med en spasertur nedover Turiaelvens gamle løp, hvor du nå finner en lang, velholdt park. Stiene her benyttes av både joggere og skatere, familier på hyggetur og mødre med barnevogn.

Fra sentrum vil du først passere Valencias storslagne konserthus Palau de la Música, med en imponerende fontene utenfor. Et par hundre meter lenger ned kommer du til barnas favoritt, den gigantiske liggende Gulliverfiguren med klatrestativ og rutsjebane. Deretter vil du komme til Valencias futuristisk utseende teater- og operahus, Palau de les Arts Reina Sofia, som kun overgås av operahuset i Sydney når det gjelder publikumskapasitet.

Neste bygning du støter på, er Hemisfèric. Her er en hypermoderne IMAX-kino som viser spennende dokumentarfilmer fra steder som Antarktis, Mars, Titanic eller tropiske korallrev. Her er også spektakulære lasershow og et lærerikt planetarium, og du kan lett bruke flere timer inne på Hemisfèric.

Ved siden av Hemisfèric ligger vitenskapmusèet Museo de las Ciencias Príncipe Felipe. Dette er et interaktivt museum som presenterer vitenskapelige prinsipper på en morsom og lærerik måte for alle, men spesielt barn som har kommet litt opp i skolealderen vil ha stor glede av dette.Ta deg en lunsj på en av de mange kafeteriaene og spisestedene som du finner over hele museumskomplekset, før du fortsetter mot Europas største akvarium i L’Oceanogràfic. Her kan du også bruke timesvis på å besøke alle de forskjellige avdelingene. Noen tar for seg livet under havflaten i arktiske områder, andre i tropiske hav.

Det mest spennende er for mange de lange undervannstunnelene som gir deg muligheten til å komme ansikt til ansikt med fiskene i deres eget element. Du kan se eksotiske skapninger som sjøhester, det er eget delfinbasseng, du kan besøken selene og så videre.

På tampen av besøket kan du spise en bedre lunsj eller middag i lettere surrealistiske og vakre omgivelser, på undervannsrestauranten Submarino på Oceanographic, hvor fiskene svømmer rundt deg mens du spiser slektningene deres. Billig er det langt ifra, men det er en opplevelse du vil huske i lang tid.

Til slutt er det bare å sette kursen til Barrio del Carmen og finne seg en trivelig bar å sette seg ned på for å fordøye dagens mange inntrykk.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

Valencia-guiden!

 • Valencia

  Valencia er en vakker gammel by beliggende ved den spanske middelhavskysten. Selv om Valencia er den tredje største byen i...

 • Fly til Valencia

  I skrivende stund er det ikke mange flyselskaper som flyr direkte fra Norge til Valencia.  For de fleste reisende fra Norge vil...

 • Bli kjent i Valencia

  Valencia ble grunnlagt av romerne rundt 135 f.Kr., og har siden vært okkupert av både maurere, aragonesere og engelskmenn, i...

 • Turist i Valencia

  Hvis du har tenkt å besøke mange av Valencias attraksjoner i løpet av kort tid, er det klokt å investere i Valencia Card, et...

 • Shopping i Valencia

  Valencia tilbyr de beste shoppingmulighetene på hele Costa Blanca-kysten. Her finner du de fleste store kjedene, og den spanske...

 • Spise i Valencia

  Valencias innbyggere er voldsomt stolte over å være hjemstedet for Spanias mest kjente matrett, paella. Har du ikke smakt det...

 • Med barn i Valencia

  Valencia er et ypperlig sted å reise med barn. I sentrum er det nok av attraksjoner som vil appellere både til de minste og til...

 • Hotell i Valencia

  Valencias popularitet som weekenddestinasjon har formelig eksplodert de siste årene, og av den grunn er ikke hotelltilbudet...

 • Leiebil i Valencia

  Leiebil er rimelig i Spania, hovedveiene er brede, flotte og godt skiltet, og du har et utall av destinasjoner som fortjener et...

 • Sport i Valencia

  Som så mange andre europeiske land, er spanjolene først og fremst glødende interessert i fotball, og den spanske ligaen regnes...

 • Attraksjoner i Valencia

  Valencia har noen helt fantastiske museer og temaparker (les akvarium) i tillegg til noen verdenskjente festivaler. Denne linken gir...

 • Valencia Videofilmer

  Valencia / Spania Vi har samlet noen utvalgte filmer og reisevideoer om  Valencia for deg slik at du skal kunne få inspirasjon...

 • Valencia Ferielenker

  Valencia har mye å by de reisende på. Vi har her samlet noen nyttige linker for deg som skal besøke Valencia for en ferietur. For...

 • Valencia Kart

  Klikk på ikonene på kartet over Valencia for å få informasjon om attraksjoner og severdigheter. Du kan enkelt zoome kartet ut og...

 • Fakta om Valencia

  Valencia er Spanias tredje største by og hovedstad i landsdelen med samme navn (Valencia). Byen er også den 3. største havnebyen i...

 • Klima i Valencia

  Valencias beliggenhet ved Middelhavet bidrar til et konstant mildt og behagelig klima året rundt, selv om vinteren kan føles...

 • Reiseartikler fra Valencia

  Valencia er en stor by med mange muligheter for attraksjoner og severdigheter. Og både Valencia og regionen hvor denne stolte...

 • Festivaler i Valencia

  Valencia-regionen er et oppkomme av festivaler. Og bredden på temaer er stor. Her kan absolutt alle oppleve noe som er verdt å...