Forsidebilde SurfersBeach

Sihanoukville

sihanoukville golden lions

Sihanoukville ligger på Kambodsjas kystlinje, ca 220 kilometer fra hovedstaden Phnom Penh. Etter at grensene har åpnet seg og skandinaver ikke lenger trenger å søke om visum på forhånd, har det blitt atskillig lettere å reise til Kambodsja. Strendene i Sihanoukville er fullt på høyde med de du finner i det atskillig mer besøkte i nabolandet Thailand, og prisene er mye lavere.Photo: "Buddha statue Sihanoukville October 2014" by Wikirictor - photo takenPreviously published: none. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikipedia.

Sihanoukville, Kambodsja og turister

Kambodsjas turistnæring er forholdsvis ny, og standard på hoteller og restauranter er forløpig ikke på høyde med Thailand. Men turismen er et av hovedsatsingsområdene til et land som har lidd mye de siste 35 årene. Først som følge av den amerikanske bombingen under Vietnam-krigen som også strakk seg langt inn i Kambodsja. Deretter under Røde Khmers terrorvelde i 1975-79, som førte til millioner av menneskers død. Parallellt har Kambodsja sett nabolandet Thailand tjene gode penger på strømmen av vestlige turister.

Sihanoukville er på god vei til å bli Kambodsjas svar på Thailands Phuket eller Koh Samui, men dette ligger fortsatt noen år frem i tid. Inntil videre er det fullt mulig å få et dobbeltrom med klimaanlegg, kjøleskap, TV og eget bad for 10 til 15 USD (Amerikanske dollar) som er den likestilte valutaen. Går du opp til rundt 30 USD, eller 200 kroner, har du bortimot god firestjerners standard. Du får en god og mettende middag fra 15 kroner og oppover, og en øl koster 5-6 kroner. Dessuten er khmerfolket svært vennlige og genuint glade for endelig å få betjene vestlige kunder.

Sihanoukville er en ganske ny by, oppkalt etter kong Sihanouk og bygget på 1950-tallet. Av den grunn er ikke mengden attraksjoner så mange innenfor bygrensene. Utsikten fra munkeklosteret og pagodene på høyden over byen gjør det verdt bryet med å ta et besøk. Husk å ta med brød eller frukt til de små apekattene du møter. Du kan også leie en motorsykkelsjåfør som guide for rundt hundre kroner dagen. Da kan du dra på dagsturer til Nasjonalparken Ream 15 kilometer vestover, eller besøke fossefallene Kbal Chhay en mil nordover. Dessuten finnes det flere nærmest uberørte små øyer og utrolig pittoreske strandparadiser i havområdet utenfor Sihanoukville.

Vær oppmerksom på regnsesongen som varer fra mai til september. For mer informasjon om Sihanoukville

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Sihanoukville-guiden

  • Sihanoukville

    Sihanoukville ligger på Kambodsjas kystlinje, ca 220 kilometer fra hovedstaden Phnom Penh. Etter at grensene har åpnet seg og...

  • Sihanoukville Fly

    Fly og flybilletter til Sihanoukville Foreløpig det ingen direkte flyruter fra Europa til Sihanoukville (eller noe annet sted i...