Forsidebilde SurfersBeach

Køln

Køln Reiseguide


 Koln-reiseguidebanner

Køln har opplevd en kraftig økning i turisme de siste årene. Det er ikke så rart da byen er både sjarmerende og livlig. Og ikke minst er det enkelt å besøke byen. Køln er i Tyskland kjent for sitt studentmilø og sin fantastiske domkirke. Torget foran domen myldrer av folkeliv og hyggelige restauranter.


Fakta om Køln
Køln er Tysklands 4. største by og cirka 1 million innbyggere. Byen ligger ved Rhinen og har i tillegg til et av Europas største universiteter mer enn 30 museer og 100 gallerier. Med andre ord er det en meget kulturell by. Kjente byer som Bonn og Dusseldorf ligger kun henholdvis 30 km og 40 kilometer fra Køln. Hele Kølns sentrum ble ødelagt under 2. verdenskrig og byen fremstår derfor i dag som svært moderne og lite gammel bebyggelse. Sentrum har imidlertid noen restaurerte historiske bygninger.

Køln for turister
Severdigheter i Køln er blant annet Operahuset og Kølnerdomen. Operahuset anses som noe av det beste innen moderne arkitektur. Kølnerdomen er Kølns landemerke. Domkirken ble påbegynt så tidlig som 1248 og først ferdigstilt i 1880. En Annen severdighet er Wallraf-Richartz Museet som inneholder kunst fra middelalderen frem til 20. århundre.

Utelivet i Køln er bra, og det skal visstnok være mer enn 3000 utesteder. Du finner mange meget gode restauranter, kroer og nattklubber i Køln. Folk i Køln er meget stolte over sitt øl og dette konsumeres i store mengder. Det er dessuten en bra by for shopping og gode handlegater du må besøke er Hohe Strasse og Schilderstrasse. Hohe Strasse starter rett ved Domkirken. Du bør også besøke shoppingsenteret Neumarkt Galerie.

Er du på jakt etter kultur så vil du garantert få dekket ditt behov i Køln, spesielt hvis du liker å gå i gallerier og på museumsbesøk. Køln er også en by som vektlegger sport og musikk. Det arrangeres kontinuerlig store arrangementer, enten det er fotball, håndball eller annen idrett, eller besøk av kjente popmusikere eller artister innen klassisk musikk.

Klikk her for Kølns offisielle Internettside (engelsk tekst)

Klikk her for shopping i Køln 

------> Reiseguiden for Køln...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


{fcomments}

 

 

Køln-guiden!

  • Køln

    Køln Reiseguide   Køln har opplevd en kraftig økning i turisme de siste årene. Det er ikke så rart da byen er både sjarmerende og...

  • Køln Fly

    Komme seg til Køln Det er flere flyselskaper som flyr deg til Køln, men det er ikke så mange valg hvis du skal ha en direkte...

  • Klima i Køln

    Vær og klima i Køln Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste...