Forsidebilde SurfersBeach

Spise i Bergen

Bergen har mange restauranter og utesteder. De aller fleste spisesteder er enkle og greie, og inkluderer alle de kjente "hurtigmatkjedene" du kjenner. Heldigvis er utvalget mer mangfoldig enn det. Bergen har en andel med kunst- og bokkaféer, og små "hippe" spise/sjenkesteder.

Er du på jakt etter gourmet-restauranter, så er det straks vanskeligere å finne særlig mange alternativer. Men de finnes og de er dyre! Men slik er det jo i de aller fleste byene i Norge.

Ofte er det fisk og havets delikatesser som er fremtredende hos de kjente restaurantene i Bergen. Men husk også at Bergens storslåtte natur gir mange andre gode råvarer til kjøkkenet også. Mange spisesteder i Bergen har lang historie og byr på særegent interiør.

Spisestedene er spredt rundt i byen, men naturlig nok er de fleste sentrert i sentrum. Enkelte gode restauranter, ref. restauranten på Radisson Blu nær Byparken, er stengt søndager med tanke på middag, så sjekk åpningstidene på forhånd der du har tenkt å spise.

Et utvalg av spisesteder i Bergen:

Fløien Folkerestaurant

Tar du turen med Fløibanen kan du spise på stedet med Bergens beste utsikt. Fløien Folkerestaurant er stedet for en god lunsj. Det er enkel mat som serveres, men maten er god nok. Du kan også ta en kaffekopp og en vaffel, eller hygge deg med en øl. Fra midten av mai til slutten av august er det en populær uterestaurant her også. 

Bryggen Tracteursted

Få restauranter har samme historie som Bryggen Tracteursted på Bryggen i Bergen. Bakerst i gårdene på Bryggen lå en gang Schøtstuene som var Hanseatenes felles samlingssted. I dag finner du her en intim restaurant med alt fra smakfulle småretter til store (og gode) hovedretter. Bryggen Tracteursted er en av Bergens kvalitetsrestauranter, med tilsvarende priser. Adressen er Bryggestredet 2. 

Enhjørningen Fiskerestaurant

Bryggekvartalet i Bergen er et sted turist frekventerer og Enhjørningen restauranter ligger her. Fiskerestauranten Enhjørningen har hundrevis av år med tradisjoner og selv om navnet Enhjørningen ikke nødvendigvis har noe med fisk å gjøre, har det vært nevnt i Hansa-tiden i Bergen fra år 1304. Bordbestilling gjøres på telefon (+47) 55 30 69 50.  Adressen er Bryggen 29.

Hotell Grand Hotel Terminus

Dette historiske hotellet har mer å by på en god overnatting. Deres lille restaurant med stenovn for gode pizzaer har dessuten norges beste Whiskybar med mer enn 1000 tapninger! Dette er så vidt vi vet (i skrivende stund) Nordens eneste bar som er på den offisielle listen "Great Whisky Bars of the World). Her er dessuten masse øl. Uansett, tidlig på kvelden er det svært barnevennlig og prisene er greie til å være i Norge. Og viktigst, maten er god. 

Adressen er Zander Kaaes gate 6, som i prinsippet er ganske så midt i Bergen sentrum. Du bruker ca 4 minutter på å gå til byparken.

Colonialen

Alle i Bergen, og da mener vi alle, kjenner til Colonialen. De har sin hovedrestaurant i Kong Oscars gate 44 og et brasseri ved Litteraturhuset. Et sted vi anbefaler.

Cafe Opera

Bergen Cafe Opera

Café Opera har som mål å bli i det hvite hjørnehuset på Engen resten av evigheten. Her sies det at Bergens første cappuccino ble servert og menyen inkluderer både kalde og varme retter.

Café Opera består av kjøkken, kaffebar, vinstue, ølhall, konsertarena, kunstgalleri og litterær salong. Kort og godt et sted for alle!

Adressen er Engen 18/Magnus Barfots gate 5 - 3.

Utelivet i Bergen

Er du en som setter pris på utelivet på kvelds- og natterstid, så er Bergen stedet for deg. Det er mengder med puber og musikksteder. Og stemningen er stort sett svært hyggelig og avslappet. Puber, musikkbarer med levende musikk og små intime skjenkesteder finner du over hele Bergen. Garage er en "rockepub" som er en institusjon i seg selv i Bergen. Her er det stadig konserter. Du finner Garage i Christiesgate 14 og puben er etter eget utsagn stedet hvor alle musikkelskere finner seg til rette. Vi tar dog et forbehold for deg som mer liker typen klassisk musikk, og anbefaler deg å sjekke ut programmet i Grieghallen.

Utelivet i Bergen er naturlig nok preget av at Bergen er en Universitetsby, men det er nok av folk fra den eldre garde som tar seg en tur ut også.

Noen kjente utesteder i Bergen er:

 • Scruffy Murphys på Torget 15.
 • Grand Whisky Bar, Hotel Grand Terminus, zander Kaaesgt. 6
 • Dyvekes vinkjeller, Hollendergt 7
 • Dickens og Kontoret Bar, Kong Olav V's plass 4 

Skal du innom en nattklubb så foreslår vi Bryggen Nightclub eller Metro. Begge nattklubbene er å finne i hvert sitt Radisson Blu-hotell. Det ene ved Bryggen og det andre ved Nedre Ole Bulls plass 4.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Bergen-guiden

 • Bergen

  Bergen ligger mellom De syv fjell, hvorav Fløyen og Ulriken er de mest kjente. Turistene trekker til byens eldste del,...

 • Klima i Bergen

  Generelt om Bergen og klima Bergen har et mildt og fuktig kystklima med forholdsvis små temperaturendringer i løpet av året....

 • Hotell i Bergen

  Bergen har et godt utvalg av hotell, både når det gjelder antall hoteller og type hoteller. Ikke så rart kanskje, Bergener jo...

 • Attraksjoner i Bergen

  Det finnes knapt vakrere "storbyer" i Norge enn Bergen.  Toppturer med utsikt over Bergen-by er kanskje den aller største...

 • Spise i Bergen

  Bergen har mange restauranter og utesteder. De aller fleste spisesteder er enkle og greie, og inkluderer alle de kjente...