Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Sport i Berlin

Berlin er en stor idrettsby, selv i tysk målestokk. Den gamle Olympiastadion ble bygd til Olympiaden i 1936, og er vel verdt et besøk, også for de som ikke er idrettsfrelste. Olympiastadion ligger vest for sentrum av Berlin. Den fantastastiske stadion har adressen Olympischer Platz 3.

Stadion har blitt renovert ved flere anledninger og også delvis ombygd. Her er guidede turer, historiske utstillinger og også mange evenementer, idrettsstevner og fotballkamper.


 


 

Fotball i Berlin

Hertha Berlin SC heter fotballklubben som spiller på Olympiastadion. Klubben er i øverste divisjon i Tyskland og kjemper som regel på øvre halvdel av tabellen. Nevn for en berliner Kjetil Rekdals navn og at du er nordmann, og se ham lyse opp i et smil. Reka er fortsatt helt her. Les mer om Hertha Berlin SC.

Et "nytt" lag i tysk toppserie er Union Berlin. Klubben ble stiftet så sent som i 1966, og i 2019/2020-sesongen deburterte Union Berlin i tysk elitedivisjon.  Union Berlin spiller sine hjemmekamper på An der Alten Försterei i Berlin-Köpenick. Adressen er An d. Wuhlheide 263

Til oriernting så vit at fotball er enormt populært i Tyskland, og det finnes ingen serier i Europa som trekker mer folk i gjennomsnitt enn den tyske fotballserien. Det er virkelig en attraksjon å se tyske toppseriekamper, og et minne for livet, og noe som er omtrent like minneverdig om man er fotballsupporter på sin hals, eller ikke.

Golf i Berlin

Det er flere golfbaner i nærheten av Berlin. Sporting Club Berlin er navnet på en golfklubb som holder seg med en topp internasjonal golfbane. Her finner du 18-hulls baner i tillegg til en 9-hulls bane. Adressen er Scharmützelsee e.V. Parkallee 3.

Et annet golfalternativ nær Berlin er banen Stolper Heide (18 hull). Banen er designet av Bernhard Langer og har par 72. Adressen er Am Golfplatz 1. Ring for mer informasjon +49 33 03 5 49-214.

Generelt om sport i Berlin

Uansett hva slags idrett du foretrekker, vil du med stor sannsynlighet finne dette i Berlin. Tyskere er generelt svært sportsinteresserte, og det finnes mange web-sider som er oppdaterte på stevner og evenement. Max Schmeling-Halle (oppkalt etter den gamle mesterbokseren) er en stor hall der det både er idrettsstevner, musikkarrangementer og mye annet. Adressen er Am Falkplatz i Berlin.

Kartet viser Am Falkplatz i Berlin
{googleMaps addr="Am Falkplatz, Berlin, Tyskland"
width=100% height=250 zoom=13 addoverview=0}

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.