Forsidebilde SurfersBeach

Nice Spise

Nice er et godt reisemål for matelskere. Kjøkkenet er sterkt influert av nabolandet Italia, og du finner gode varianter av pasta på stort sett alle menyer. Sjømat er også representert hos de fleste restauranter.

Ønsker du et lett måltid til f.eks. lunsj er det et godt utvalg av kafeer som selger sandwicher med typiske provençalske ingredienser som fersk basilikum, oliven, olivenolje, geitost og mesclum. Det er selvsagt også et godt utvalg av franske bakervarer som croissanter, pain au chocolat og tilsvarende som er verdt å smake på.

Gaterestaurant i NiceDu finner gode restauranter over hele Nice. I gamlebyen finnes restauranter i nærmest hver eneste gate, og mange av dem har også plasser ute, til tross for de smale gatene. På Cours Saleya, Place Pierre Gautier og Place Rosetti er det godt utvalg, og her er det yrende liv til godt over midnatt.

Vil du unne deg et godt fiskemåltid, er det flere gode restauranter i havneområdene. Du må regne med å betale litt ekstra på disse restaurantene, men det kan være verdt det. Le Café Turin på 5 Place Garibaldi regnes som en av de beste sjømatrestaurantene, og den litt rimeligere Chez Pistol like ved har også et godt rykte på seg.

Har du plukket ut en restaurant under sightseeingen på dagen, der du gjerne vil spise på kvelden, kan det anbefales at du går inn og reserverer et bord. Spesielt om du er i Nice i høysesongen og ønsker å spise middag etter kl. 2000.

Utrecht-guiden!

  • Utrecht

    Man kan lett få inntrykk av at ”alle” har vært i Amsterdam, men de færreste kjenner til så mange andre nederlandske...

  • Fly til Utrecht

    Du tenker kanskje at det er vanskelig å komme seg til Utrecht fra Norge, med mellomlandinger og fremmede flyplasser?...

  • Klima i Utrecht

    Tabellene under viser deg viktige gjennomsnittsdata når det gjelder vær og klima på ditt reisemål. Nederste kolonne...

  • Turist i Utrecht

    I Nederland er Utrecht mest kjent for sin bortimot intakte gamleby, som har bevart sitt utseende fra middelalderen....