Forsidebilde SurfersBeach

Mumbai Spise

Maten er Indias mest vellykkede eksportartikkel, og de fleste av oss har allerede god kjennskap til indisk mat fra indiske restauranter i Norge. Utvalget i Mumbai er selvfølgelig enda større. Inderne har over hundre forskjellige måter å tilberede kjøtt på og nesten dobbelt så mange måter å tilberede grønnsaker på. Restaurantene i Mumbai har også mye sjømat på menyen i motsetning til store deler av resten av landet.

Apropos kjøtt, så er det ganske begrenset hva slags kjøtt du kan regne med å finne på menyen. Storfekjøtt skal du lete lenge etter, siden kua er hellig i India. Svinekjøtt serveres heller ikke mange steder, så hovedsakelig vil du bli tilbudt kylling eller lam.

I Mumbai kan du prøve flere av rettene fra den nordlige delen av India med chappati ved siden av, du kan prøve sterke karriretter fra den sørlige delen av India med ris eller grønnsaker, retten gujarati thalis med sine utallige vegetarvariasjoner eller delikat ferskvannsfisk fra Bengal.

De fleste bedre hotellene har indiske retter på menyen, men de mindre restaurantene er også vel verdt et besøk siden de kan tilby en mer autentisk, lokal atmosfære enn luksushotellene.

Mumbais egne innbyggere spiser mange av måltidene fra gatebodene som står tett i tett langs de mest trafikkerte handlegatene. Blant de mest populære rettene er pav bhaji, en type velsmakende brødlefse fylt med grønnsaker og krydder. Kinesisk mat er også svært populært.

Bestiller du retten Bombay duck, vil du kanskje bli overrasket når retten blir servert. Den består ikke av and som man skulle tro, men av tørket fisk.

De fleste er vel oppmerksomme på at indisk mat kan være sterkt krydret, så spør kelneren på forhånd hvis du ikke er komfortabel med det. Spesielt karrirettene fra Goa-distriktet er ekstremt sterke; herfra kommer den berømte vindaloo.

Dessertene vil kanskje være i søteste laget for skandinaviske ganer med alle sine kaker gjennomtrukket av sukker og honning, men kulfi-iskrem er unntaket. Den er mer kremaktig enn vestlig is, ofte lagd av kokt vannbøffelmelk. Den fås i flere smaksvarianter som mango, kardemomme eller pistasj.

Antalya-guiden

  • Antalya

    Antalya er en stor og spennende by som av mange omtales som selve perlen på den Tyrkiske rivieraen. Hit strømmer folk fra både...

  • Klima i Antalya

    Antalya har et typisk middelhavsklima med milde temperaturer som gjør destinasjonen til et sted man kan reise året rundt. Med...

  • Bli kjent i Antalya

    Antalya har ca 600.000 innbyggere, men om sommeren vokser innbyggertallet i regionen til nærmere 2 millioner! Som du skjønner...

  • Hotell i Antalya

    Det er en rekke flotte hoteller langs kysten av Antalya, både mindre private hoteller og store resort-hoteller med privat...

  • Shopping i Antalya

    Du kan naturligvis shoppe mer enn håndknyttede tepper i Tyrkia. Men tyrkiske tepper er virkelig flotte. Så dersom du klarer å...

  • Spise i Antalya

    Det tyrkiske kjøkken er rangert som et av verdens beste.  Mat og drikke i Tyrkia er for mange kebak, raki, meze og øl. Suppen...

  • Med barn i Antalya

    Antalya i Tyrkia er et paradis for barn. Ikke bare er klimaet herlig nesten uansett når du reiser hit. Det er spennende for barna...

  • Viktig informasjon om Antalya

    Sykdom og ulykker i Antalya Naturligvis håper vi alle å unngå ulykker og sykdom. Men skulle det skje, vit at det ikke finnes...

  • Attraksjoner i Antalya

    Antalya har historiske bydeler som vekker spenning og nysgjerrighet. Antalya byr dessuten på en rekke naturopplevelser med blant annet...