Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Mexico

Hovedstad: Mexico City
Folketall: 108,700,891 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: -6 timer sommertid, -7 timer vintertid
Valuta: Peso (MXN)
Språk: Spansk
Nasjonaldag: 16. september
Religion: Kristendom
Landegrenser: Belize, Guatemala og USA
Styreform: Føderal republikk
Klima: Varierer fra tropisk- til ørkenklima.

Mexico

Mexico og landets historie
Mexico hadde vært bebodd av avanserte indianerstammer som inkaer og aztecere i årtusener før katastrofen rammet dem rundt år 1519, i form av spanske conquistadorer. Landets moderne historie startet da Mexico erklærte sin selvstendighet fra Spania i 1810, noe som utløste en elleve år lang krig og dannelsen av Det Første Mexicanske Keiserdømme. Det ble bare to år på tronen for Mexicos første og eneste keiser før han ble avsatt og en republikk oppsto. Mexico mistet 1/3 av sitt territorium til USA som følge av krigen i 1846-48, deriblant dagens Texas, New Mexico, Arizona og California.

Det er enorme økonomiske forskjeller i Mexico, og rundt 17% av befolkningen lever i ekstrem fattigdom, selv om denne prosentdelen har dalt fra 24% siden årtusenskiftet. Forskjellene er også store fra det velstående nord til det lutfattige sør. Mexico er en av verdens største turistdestinasjoner, og dette er blitt en av landets største inntektskilder, ved siden av olje, naturgass og telekommunikasjon.


  Finn beste hotellpriser på en rekke destinasjoner i Mexico - garantert!

Mexico som turistdestinasjon

Først og fremst strømmer turistene til stranddestinasjoner som Acapulco og Cancun, og til de gamle indianerruinene som Chichen Itza på Yucatanhalvøya.

Innenriks transport er rimelig, både med fly og med et godt utbygget og effektivt rutebussnett på glimrende hovedveier. Jernbanen har derimot forfalt og er nesten ute av bruk. Utenom turistområdene snakker de færreste meksikanere engelsk, så det kan være lurt å lære litt spansk før ankomst hvis du skal reise litt rundt.

Meksikansk mat

Meksikansk mat som enchiladas, mole og tacos har blitt vanlig i nesten hele verden, og de meksikanske nasjonaldrikkene tequila og mezcal (ofte med en hårete larve i flasken) slipper du nesten ikke unna om du enn prøver. Meksikanere er svært sosiale og gjestfrie, så ikke bli overrasket over en middagsinvitasjon etter å ha kommet i prat med en.


Våre destinasjoner i Mexico

Mexico City

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.