Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Filippinene

Hovedstad: Manila
Folketall: 91,077,287 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: + 6 timer sommertid, + 7 timer vintertid
Valuta: Peso (PHP)
Offisielt språk: Filipino og engelsk
Nasjonaldag: 12. juni
Religion: Katolisisme
Landegrenser: ingen.
Styreform: Republikk
Klima: Tropisk klima. Varmt og fuktig hele året. Mars-mai er tørrest. Regntid i perioden: juni-oktober.

Filippinene

Filippinene og landets historie
Filippinene består av over 7100 øyer beliggende i Stillehavet mellom Indonesia og Kina. Filippinene var en spansk koloni fra 1565, og havnet under amerikansk styre på 1900-tallet. Etter en japansk invasjon under 2.verdenskrig, fikk landet endelig sin selvstendighet i 1946, etterhvert med despoten Ferdinand Marcos ved roret.

Økonomien hviler fortsatt mest på jordbruk, lettere industri og serviceyrker. Selv om store deler av befolkningen fortsatt lever i fattigdom, er industrialiseringen i gang, og landets vokser raskere enn på flere tiår.

Filippinene som feriedestinasjon
Filippinene er et av verdens mest folkerike land, med over 86 millioner innbyggere. Rundt 55 millioner av disse bor på hovedøya Luzon, hvor hovedstaden Manila ligger. Manila er en av verdens aller største byer, men kanskje ikke stedet du først og fremst vil tilbringe ferien din.

Engelsk er et av landets offisielle språk, og filippinere snakker engelsk, så dette vil neppe bli et problem for deg. Over 90% av befolkningen er kristne, og kulturen er tydelig påvirket av årtiene under USA, med amerikanske fastfoodkjeder overalt, og basket og biljard som de mest populære idrettene.

De fleste turistene kommer til Filippinene på grunn av de utallige hvite sandstrendene, og for de som ønsker et sprudlende uteliv i tillegg, er Boracay klassikeren. De mer eventyrlystne kan finne like fine strender på en av de mindre øyene, bortimot blottet for andre turister.

Har du vært i Thailand og trivdes der, bør du definitivt vurdere Filippinene på din neste Asiatur. Filippinerne er også usedvanlig varme, gjestfrie og høflige mennesker, som får besøkende til å føle seg velkomne og spesielle.


Våre destinasjoner på Filippinene

Boracay

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.