Forsidebilde SurfersBeach

 Fakta om Canada


Canada

Hovedstad: Ottawa
Folketall: ca 33,5 millioner (2009)
Tidsforskjell fra Norge: Canada dekker hele 6 tidssoner 
(Ottawa er til orientering 6 timer etter Norge)
Valuta: Kanadiske dollar (CAD) à 100 cents
Språk: Engelsk og fransk.
Nasjonaldag: 1. juli
Religion: Katolsk og protestantisk kristendom
Landegrenser: USA
Styreform: Konstitusjonelt monarki
Telefon: +1


flybilletter reiseplaneten 2

Feriebutikken for billetter og overnatting i Canada!

> Finn billigste flybilletter til Canada
> Størst utvalg og best pris på hotell i Canada
> Ferie med Leiebil i Canada?


Klima i Canada:

Canada har et vandrende lavtrykk på grensen mellom kald polarluft og varmere luft fra sør. Vestkysten og f.eks. Vancouver har et utpreget kystklima som minner om forholdene i det vestlige Norge. De høye fjellene i vest (Coast Mountains, Rocky Mountains) danner en klimatisk barriere. På innlandssletta har man kontinentalt klima med relativt lite nedbør som øker østover. I nord er det store områder med arktisk klima.

Årsmiddeltemperaturen ligger i det arktiske arkipel vanligvis under −15 °C. Nordområdene, med Yukon, Nunavut og Northwest Territories, har vanligvis 7 måneder eller mer med snø. Nedbøren er svært liten i nord. De ugunstige klimatiske forholdene i nord har satt markerte grenser for bosettingen og utnyttelsen av landet.

Canada og Historie

Kanadisk område har spilt en rolle i nordmenns oppdagelses- og utferdstrang. Rundt år 1000 ankom vikinger som de sannsynlige første europeere til Newfoundland. Canada ble først kolonisert av franskmenn, men kom under britisk herredømme etter sjuårskrigen 1756–63. I 1867 fikk Canada dominionstatus med indre selvstyre som det første i det britiske imperium.

Canada er i dag et ungt multietnisk immigrantsamfunn som fremdeles er i ferd med å utvikle en nasjonal identitet. Offisielle språk er engelsk og fransk. Forholdet mellom den fransktalende befolkning og den engelsktalende har til tider vært spent, og det er sterke krefter i den hovedsakelig fransktalende provinsen Québec som har arbeidet for løsrivelse fra Canada.

Navnet Canada har usikker betydning og opprinnelse. Navnet er første gang brukt på et kart fra 1536 om landet rundt St. Lawrence-elven. Det antas at det kommer fra et indiansk ord, enten fra irokesisk kanata, 'samling av hytter', eller fra algonkin med betydning 'ønske velkommen.Canada og turisme

Canada har nok ufortjent kommet for mye i skyggen av USA når det gjelder å tiltrekke seg turister fra Norge og Europa forøvrig. Canada er enormt stort og kan tilby sine turister en stor bredde av attraksjoner og opplevelser.

Først og fremst er Canada kjent for sin fantastisk flotte natur.  En natur som tiltrekker turister både sommerstid og vinterstid. Det er få steder hvor skientusiaster får større glis om munnen enn i Canada. Friluftsfolk og jegere har også Canada som sitt eldorado.  Niagara fossen og fjellmassivet Rocky Mountains har nok de aller fleste hørt om fra før.Storbyferie i Canada

Canadas viktigste storbyer er Toronto, Ontario, Montreal, Quebeck, Ottawa og Vancouver. Faktisk bor nesten 80 % av Canadas befolkning i byer, og de aller fleste byene er mindre enn 20 mil fra grensen til USA.  Byene er velutviklede og moderne, gjerne med et friskt og spennende kulturliv.  Folk i Canada er kjent for å være liberale og hyggelige. Det er m.a.o. nok å ta seg til for tilreisende turister.

Reiseartikler om Canada


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


Hovedkilde for tekst er Store Norske Leksikon.
Bruk Store Norske Leksikon hvis du vil vite mer om Canada

Bilder (Photos) fra creative common lisence / Flickr