• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Turist i Santorino

Mange turister kommer til Santorini med cruisebåter, som kaster anker i kalderaen. Mindre båter frakter turistene til den gamle havnen, der de kan gå opp alle trappene til toppen, ta gondolbanen like ved eller ri på muldyr.

Øya er berømt på grunn av utsikten fra byene Fira og Oia på kanten av kalderaen, med havet 400 meter under seg, de knallblå kirkekuplene og solnedgangen som har prydet postkort og turistannonser i årevis. Dette  sammen med øyas dramatiske geologiske historie, har bidratt til å gjøre Santorini kjent. En voldsom vulkaneksplosjon for rundt 3600 år siden sprengte bort halve øya og etterlot et enormt undersjøisk krater, der restene av øya danner en vannfylt halvmåneformet kaldera. Denne klippeveggen med fargesjatteringer i kullsvart, brunt, grått og kobberrødt møter oss når vi nærmer oss øya med fergen, og på toppen ser vi en krans av kritthvite hus.

De fleste turistene kommer til Santorini for å oppleve øyas spesielle natur og de hvite byene på kanten av kalderaen, men mange benytter også vandrestiene, som det finnes flere av, og
som byr på fine opplevelser.

Kjøp boken Øyhopping og fotturer i Hellas (Kolon forlag 2024).