Forsidebilde SurfersBeach

Amerikanske Dollar (USD)

amerikanske dollar usd

Amerikansk dollar er valutaen i USA. Valutakoden er USD. Den har også et eget symbol, $, og skrives ofte US$. 

Amerikansk dollar er i utstrakt bruk som alternativ valuta utenfor USA, spesielt i land der den lokale valutaen er ustabil på grunn av høy inflasjon.  USA er kun én av mange stater som har en valuta kalt dollar.Dagens valutakurs Amerikanske dollar (USD)

16 July 2024

  • 1 USD = 10.7692 NOK 2024-07-15 Norges Banks midtkurs
    10.7692 norske kroner = 1 USD (USD = Amerikanske dollar). Valutakursene er kun ment som en indikasjon og er ikke bindende for Norges Bank eller bankene. Norges Banks valutakurser brukes ofte som referanse og til historiske sammenlikninger.


En dollar er delt i 100 cent (¢). Verdier som nå er i sirkulasjon er, i tillegg til 100 dollar, 50, 20, 10, 5 og 1 dollar. Det finnes også 2 dollar-sedler, men disse er svært lite brukt.

Av mynter i normal sirkulasjon finner man 1¢ (penny), 5¢ (nickel), 10¢ (dime) og 25¢ (quarter). Det finnes også mer sjeldne 50¢ (half dollar) og 1 dollar-mynter. Myntene har ikke verdien preget med tall, men med ord.

Reiseplaneten redInteressert i andre valutaer?
Klikk her for Reiseplanetens valutaguide!

 

Kursutviklingen på amerikanske dollar

Fra 2014 har dollaren steget betydelig mot norske kroner.  Fra å koste mellom 5 og 6 kroner ligger i skrivende stund dollaren over 8 kroner stykket. Det kan nok være lurt å tenke seg at en dollar koster ni kroner når du shopper i USA. Så er du på sikre siden og unngår en dyr lekse.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.