Forsidebilde SurfersBeach

Kroatiske Kuna

Kroatiske Kuna

Valuta 
Kuna - kroatisk valuta!
Valutaen i Kroatia heter kuna og har forkortelsen HRK.  1 kuna deles i 100 lipa. For å gjøre det enkelt for deg selv kan du late som om en Kuna er verdt 1 krone (NOK). Forskjellen mellom valutaene er i skrivende stund liten.
Den moderne kuna ble introdusert i 1994. Det finnes ulike mynter (med valøren lipa) og 1, 2, 5 og 25 kuna. I tillegg finnes det sedler fra 5 kuna til 1000 kuna. Sedlene består av en forside med kjente kroatiske menn (ingen kvinner i skrivende stund) og severdigheter og kjente destinasjoner på baksiden.  Vi vil raskt nevnte St. Vitus Cathedral i Rijeka på 100 kuna-seddelen (se Rijeka-fotogalleri) og Pula Arena på 10 kuna-seddelen.
Kuna er i skrivende stund knyttet opp mot Euroen og det er meningen (i skrivende stund) at Kroatia skal gå over til Euro i fremtiden.

Kroatiske_kunaValutaen i Kroatia heter kuna og har forkortelsen HRK.  1 kuna deles i 100 lipa. For å gjøre det enkelt for deg selv kan du late som om en Kuna er verdt 1 krone (NOK). Forskjellen mellom valutaene i Kroatia ogNorge er i skrivende stund liten.

Den moderne kuna ble introdusert i 1994. Det finnes ulike mynter (med valøren lipa) og 1, 2, 5 og 25 kuna. I tillegg finnes det sedler fra 5 kuna til 1000 kuna. Sedlene består av en forside med kjente kroatiske menn (ingen kvinner i skrivende stund) og severdigheter og kjente destinasjoner på baksiden.

Vi vil raskt nevnte St. Vitus Cathedral i Rijeka på 100 kuna-seddelen (se Rijeka-fotogalleri) og Pula Arena på 10 kuna-seddelen.

Kuna er i skrivende stund knyttet opp mot Euroen og det er meningen (i skrivende stund) at Kroatia skal gå over til Euro i fremtiden.


Gå til vår hovedside for valuta:   
Valutakurser over hele verden