Forsidebilde SurfersBeach

Hovedstad: Phnom PenhKambodsja Flagg
Folketall: 17.300.000 (år 2021)
Tidsforskjell fra Norge: + 5 timer sommertid, + 6 timer vintertid
Valuta: Riel (KHR)
Offisielt språk: Khmer
Nasjonaldag: 9. november
Religion: Theravada buddhisme
Landegrenser: Laos, Thailand og Vietnam
Styreform: Konstitusjonelt monarki
Klima: Tropisk monsunklima med regntid i perioden juni til oktober

Kambodsja og landets historie

Kambodsjas historie opp gjennom de siste tusen år er fascinerende. Fra å ha vært et av Asias største riker under Angkors konger, til fransk kolonistyre, amerikansk teppebombing og Røde Khmers ufattelige grusomheter på 1970-tallet, Kambodsjas folk har lidd mye.

Men fremtiden ser endelig lysere ut, utenlandske konserner investerer i landet og turismen begynner sakte men sikkert å ta seg opp, og har blitt et av de viktigste bidragene til Kambodsjas økonomi.

Kambodsja som turistdestinasjon

Hvis du har vært i Thailand og trivdes der, bør du definitivt vurdere å besøke Kambodsja. Strandlinjen er den samme, og Kambodsja har enn så lenge færre turister, selv om de enda har mye å gå på når det gjelder fasiliteter, infrastruktur og service, men det står ikke på innsatsen!

Prisnivået er langt under Thailand, og du trenger ikke lenger søke om visum før avreise, det får du på et par minutter ved ankomst på flyplassen. Khmerfolket er også genuint glade for å endelig få vestlige besøkende, etter å i årevis ha sett sine Thainaboer gjøre gode penger på turisme.

Innenriks kan du reise på komfortable og svært rimelige busser med klimaanlegg, eller ta båt på den mektige Mekong-elven. En begrenset jernbane finnes, men tar mye lengre tid enn bussene. Kambodsja har både flotte strender, noen av verdens fremste kulturskatter og templer i det fantastiske Angkor Wat-komplekset, og et dyreliv med elefanter, tigre og neshorn.

Du glemmer aldri et besøk på det grusomme Tuol Sleng-fengselet og de rystende Killing Fields i hovedstaden Phnom Penh. Maten er svært god og eksotisk, kanskje litt vel eksotisk til tider, øl får du overalt og landets risvin er vel verdt å prøve. Du vil likevel først og fremst bli knyttet til Kambodsjas vennlige og gjestfrie mennesker

Våre destinasjoner i Kambodsja

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.