• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Gangster-attraksjoner i Chicago

Al Capone

Chicago assosieres fortsatt med Al Capone og John Dillinger, forbudstiden og gangstere. Alphonse Capone skal ha blitt født i 1899, og er kanskje gjennom alle tider den mest kjente gangsteren i USA.

I 1927 ble det estimert at han hadde en fortjeneste på 105 millioner kroner som følge av ulovlig spritsalg, samtidig som han var ansvarlig for en rekke mord. Et paradoks var at Al Capone ble dømt for skatteundragelser, en dom han sonet ca 8 år av før han ble løslatt i 1939. Al Capone døde i 1947.Organiserte gangsterturer

Naturligvis arrangeres det organiserte gangsterturer i Chicago. En av de mest kjente er The Untouchable Tours, som ordner en to timers guidet gangstertur for deg. Møt opp ved 600 N. Clark Street, Chicago. Disse turene arrangeres 7 dager i uken året rundt. Regn med priser rundt 200 kroner for voksne.

Er du mer typen som vil gå rundt på egenhånd, så foreslår vi følgende gangster-attraksjoner:

Al Capones gravplass

Naturligvis må du besøke gravplassen til Al Capone. Du finner graven rett vest for Chicago, i Mount Carmel Catholic Cemetery. Adressen er 1400 South Wolf Road, Hillside, Illinois. Åpningstidene er 0830 til 1600 på hverdager, og 0900 til 1300 lørdager.  Gravplassen er siste hvilested for flere gangstere enn Al Capone.

Blant flere andre finner du også Genna-brødrene her, totalt var de seks brødre fra Sicilia, alle med et dårlig rykte. Med tilnavn som "Bloody Angeleo", "Mike The Devil" og så videre, forstår vi at dette ikke var mors beste barn.    

Al Capone Joe Marinaro

Foto: Joe Marinaro (flickr) cc-lisens

The Biograph Theatre

Et myteomspunnet sted i gangsterhistorien. Filmteateret på 2433 N. Lincoln Avenue var stedet hvor FBI-agenter ventet på John Dillinger i 1934, og skøyt han ned. I dag tilhører bygningen Victory Gardens Theater Group.

Valentine's Day Massacre

En viktig dag i gangsterhistorien var 14. februar 1929. Og selv om det ikke har blitt bevist, så sier mange tunger at det var Al Capones gjeng som skjøt og drepte syv konkurrerende gangstere i en garasje i nærområdet til Lincoln Park, nærmere bestemt i 2122 N. Clask Street. Originalbygningen finnes ikke lenger, men du kan i alle fall si at du har vært der hvor Valentine's Day Massacre skjedde!

Union Station i Chicago

Dette er et sted som titusenvis av mennesker bruker hver dag, ikke minst på grunn av Amtrak-togene som kommer hit. Union Station er nok uansett mest kjent for å være åstedet for den store skytescenen i flimen The Untouchable. Stasjonen befinner seg på Canal Street. NB! Hvis du trodde at Hollywood kun baserte seg på fakta i sine filmer tar du feil. Skytescenen er et påfunn fra manusforfatterne, og ikke noe som skal ha skjedd i virkeligheten.  

Tommy Gun's Garage

Dette kombinerte teateret og spisestedet i 2114 S. Wabash er laget med tanke på folk som vil oppleve atmosfæren fra gangstertiden. På Tommy Gun's Garage kan du godt nyte en god middag, mens du ser en god musical med gangstertema og stemning fra fra 1920-tallet. Interiøret er også veldig 20-talls, alt for å skape riktig atmosfære.

Bo kan du gjøre på The Ritz-Carlton Chicago (som i dag er et Four Seasons Hotel) som befinner seg på 160 East Pearson Street at Water Tower Place. Her har blant mange celebriteter tilbragt tid. Kanskje Al Capone også, i alle fall byr hotellet på en viss stemning fra 20-tallets gangsterperiode i all sin eleganse. Hotellets semilegendariske Concierge, Jon Winke, hjelper deg helt sikkert med å finne flere gangster-attraksjoner hvis du ønsker det.