Forsidebilde SurfersBeach

Reise til Estland

Hovedstad: Tallinn
Folketall: 1,315,912 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge:
+1
Valuta: Euro (EUR), tidligere valuta var Kroon (EEK)
Offisielt språk: Estisk
Nasjonaldag: Uavhengighetsdagen 24. februar (1918)
Religion: Protestantisk kristendom
Landegrenser: Latvia og Russland
Styreform: Parlamentarisk republikk
Klima: Vått og moderate temperaturer om vinteren og relativt kjølige somre.

Estland

Estland og landets historie
Etter mange århundrer under hanseatisk eller russisk styre, vant endelig Estland sin selvstendighet etter noen dramatiske dager i august 1991. Esterne omfavnet raskt demokratiet, og har nå en av verdens mest frittalende presse.

Estland ble medlem av både NATO og EU i 2004, og har nå en av de sterkeste økonomiene i hele unionen, basert på sin industri, eksport og tilstedeværelsen til flere store internasjonale selskaper. Esterne har også innført en flat skatt uavhengig av inntekt, som nå er helt nede i 23%, og stadig synkende.

Estland som feriedestinasjon
Tiden da nordmenn knapt visste forskjell på de baltiske statene og ikke kunne plassere dem riktig på et Europakart er i ferd med å forandre seg raskt. Estlands hovedstad Tallinn har på rekordtid blitt en av våre nye favorittdestinasjoner for en langhelg, takket være flere nye direkteflyruter med kort reisetid og lave priser.

Resten av landet blir derimot ofte oversett, til tross for at den lille størrelsen gjør det lett å komme seg rundt hele landet på noen dager. Her har du hele ti grønne nasjonalparker, den kulturelle universitetsbyen Tartu, spadestinasjonen Pärnu med sine sandstrender, ferieøya Saaremaa og Baltikums høyeste fjell på 318 meter.

Infrastrukturen er bra, og det flate landskapet gjør det lett å komme seg rundt i Estland med bil, buss eller til og med sykkel. Tog finnes, men går saktere og sjeldnere enn buss. Du finner mange gode restauranter med overraskende gode priser, og her drikkes det øl til maten, og vodka etterpå. Estland er et godt valg for byweekender og kan besøkes hele året, selv om landet viser seg fra sin mest sjarmerende side fra medio april til oktober.


Våre destinasjoner i Estland

Tallinn

Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.