annonse
annonse
annonse

shopping

Shopping i Palma

shopping PalmaSom søreuropeere flest, er spanjoler og folk i Palma opptatt av mote, og de kler seg med stil. Det finnes mange butikker å velge mellom, og spesielt skinn- og lærprodukter er rimelige sammenlignet med prisene i Norge. Typiske produkter som kjøpes av turister i Palma, er vesker og sko.

I Spania holder de siesta, og Mallorca er ikke noe unntak. Mellom 1330 og 1700 holder derfor mange butikker stengt. Men de største kjøpesentrene og enkelte kjeder holder åpent hele dagen.

De viktigste shoppingområdene i Palma er gatene Avinguda Jaume III og Passeig des Born. Her finner du alt som er fasjonabelt og trendy. Avinguda Jaume III er bare 30 år gammel, men har likevel rukket å bli en av Palmas mest elegante avenyer. Her finner du butikker med moteklær, sko, smykker og alt av gaveartikler. Rundt Placa Major finner du spesialbutikker. Porto Pi, som ligger ca. to kilometer fra sentrum (langs veien ved havnen), er det mest moderne og det største shoppingsenteret på Palma.

I gaten Joan Carles I finner du kjøpesenteret C&A, som har spesialisert seg på rimelige klær for begge kjønn i alle aldre. Like ved finner du butikken Arlequin, som er Palmas mest kjente leketøysbutikk. Er du glad i bøker, skal du gå en tur innom bokhandelen Ereso. Ereso ligger i gaten Carrer Pelaries. Også denne gaten ligger like ved C&A.

Gamlebyen har også noen shoppinggater. Forsøk Via Sindicato eller gaten San Miguel.

Markeder
Ved Placa Major holdes det utendørsmarked med hovedsakelig håndtverksprodukter hver mandag, fredag og lørdag. NB! Markedet er bare åpent om morgenen/formiddagen.

Mercat Olivar ved Placa de Olivar 4 er en stor markedshall som tilbyr sjømat, kjøtt, frukt og grønnsaker i store mengder. Det er åpent fra tidlig om morgenen til kl. 1400 om ettermiddagen.

Det største loppemarkedet i Palma ligger i Consell og er åpent søndager.

Butikker vi anbefaler

Carrer Cordelerai
Den ligger i gaten Avinguda Rei Jaime II og selger håndlagde kurver og bager i alle former og prisnivåer.

Alpargateria La Concepció
Ligger i gaten C Concepció 17 og har et stort utvalg av rimelige sko.

Licoreria Liofriu
Ligger i gaten Sant Nicolas 23 og har Palmas største utvalg av drikkevarer. En spesialitet på Mallorca er likøren Hierbas. Denne får du her i uttallige varianter.

El Corte Ingles
Det er Spanias mest kjente kjøpesenter. Her finner du alle typer produkter og gjerne til rimelige priser. På Palma har El Corte Ingles to sentre. Du finner dem ved gatene Avenida de Alexandre Rossello 12–16 og Avenida de Jaime III, 15.

 
 
Annonse