annonse
annonse
annonse

Geneve

Du er her: Forside  / miniguider  / Geneve
Lokaltid:

Reise til Geneve

Geneve ligger usedvanlig vakkert til, omgitt av høye fjell ved Genevesjøens bredder, helt vest i Sveits noen kilometer fra Frankrike. Geneve er ren, ryddig, velorganisert, elegant og konservativ. Her bor veldig mange diplomater, bankfolk og forretningsmenn fra alle verdens hjørner. Over halvparten av byens innbyggere har nemlig et annet pass enn sveitsisk. Men Geneve er en svært pen by, du vil stadig komme over en oppsiktsvekkende bygning eller attraksjon, og de mange grønne parkene og den eksklusive gamlebyen er en fryd å rusle rundt i.

Fly til Geneve

I skrivende stund er det kun Norwegian som flyr direkte til Geneve. Er du tidlig ute, kan du få billetter helt ned i 610 kroner tur/retur inkludert flyplassavgifter. Norwegian flyr fra Gardermoen fire ganger i uken, og turen tar cirka 2 timer og 40 minutter.  Eventuelt flyr KLM daglig til Geneve via Amsterdam, fra både Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand , Torp Sandefjord og Gardermoen. Priser fra 1400 kroner, og beregn minst 4,5 timer reisetid, avhengig av hvor i Norge du flyr fra.


KLIKK HER! Største og beste samling av billige flybilletter!

Gjør et flykupp nå!


Geneves internasjonale flyplass heter Cointrin og ligger i praksis på grensen mellom Sveits og Frankrike. Du har adgang fra begge land, og skal du til Frankrike trenger du ikke gå igjennom sveitsisk toll. Fra flyplassen går det hvert kvarter tog inn til Geneve sentrum, og dette tar bare seks minutter. Det går også direkte transport til andre byer i Sveits og Frankrike, og til flere vintersportssteder. Mer transportinformasjon her!

  Les om skiferie i Chamonix med fly til og fra Geneve her!

 

Geneve for turister

Geneve er en gammel by som kan spore sin historie tilbake til romertiden. Geneve var en selvstendig republikk gjennom middelalderen, og ble innlemmet som en sveitsisk kanton i 1815. I dag er Geneve Sveits nest største by med rundt 190000 innbyggere. Ifølge Mercer Consultings store test i 2006 var Geneve den byen i verden med nest høyest livskvalitet for sine innbyggere, kun slått av sin sveitsiske storebror Zürich.

Geneve er på mange måter diplomatiets hjemsted. Alle har hørt om Genevekonvensjonen, en internasjonal avtale fra 1863 som ivaretar sivile, fangers og såredes rettigheter i krigsituasjoner, vedtatt av 194 nasjoner. I Geneve finner du også hovedkvarterene til det internasjonale Røde Kors, og her ligger FNs europeiske hovedkvarter, Verdens Helseorganisasjon, Verdens Handelsorganisasjon, Det Internasjonale Lufttransportforbundet IATA og Den Europeiske Atomforskningsorganisasjonen. Og mange flere.

Byens fremste landemerke er fontenen som spruter 150 meter opp av Genevesjøen. Du kan gå ganske nær ut på bryggene. Du vil nok bli gjennomvåt, siden det konstant er syv tonn vann i lufta. Geneves mest besøkte bygning er også den eldste, nemlig St. Peterskatedralen som stod ferdig i 1232, og er en miks av flere arkitektoniske stiler. Du kan også få en times lang guidet rundtur i FN-bygningen, men husk at du må ha med passet ditt. Få også med deg Røde Kors-musèet, og Geneves imponerende gamle rådhus.

Geneve er i utgangspunktet franskspråklig, men takket være alle de internasjonale organisasjonene som har sitt hovedkvarter her, snakker eller forstår også de aller fleste engelsk.

Geneves hotelltilbud er hovedsakelig tilpasset forretningsreisende, messer og konferanser, og for din del betyr det høy standard med tilsvarende høye priser. Mange hoteller har derimot lavere helgepriser. Ønsker du litt mer feriestemning der du bor, prøv hotellene rundt jernbanestasjonen. Det kan anbefales å booke hotellrom på forhånd, for hvis du ankommer under en av Geneves hyppige messer eller konferanser, er det svært vanskelig å oppdrive et ledig rom til en anstendig pris.

Det er usedvanlig mange restauranter i Geneve med tanke på størrelsen, og du finner representanter for de fleste lands kjøkken her. Men igjen, du vil merke at Geneve er en av de dyreste byene i et av Europas dyreste land. Det livligste utelivsområdet ligger naturlig nok like ved byens universitet, rundt Plaine de Plainpalais.

For mer informasjon om Geneve, besøk byens offisielle turistinformasjonsside!
 
 
Annonse